Se înfiinţează Poliţia Animalelor: Autorităţile pot acţiona fără mandat dacă un animal este torturat

| 25 aug, 18:15

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, marţi, un proiect de Ordonanţă de Urgenţă prin care este pusă în dezbatere publică înfiinţarea Poliţiei Animalelor. Printre cele mai importante prevederi se află şi dreptul poliţiştilor de a confisca animalele, aceştia putându-se folosi de forţele şi mijloacele din dotare.

"Proiectul are ca scop protejarea animalelor aflate în pericol prin stabilirea unui mecanism care le va permite poliţiştilor să emită un ordin de plasare a animalului agresat într-un adăpost.

Prin proiectul de ordonanţă, polişiştii vor poutea emite ordin de plasare a animalulelor agresat, maltratate într-un adăpost. Intră în atribuţiiile consiliilor judeţene şi a consiliului municipiului Bucureşti asigurarea de servicii de adăpostire a animalelor maltratate. Precizez că animalele pot fi date în custodie temporară unor organizaţii neguvernamentale pentru a fi oferite spre adopţie.

Ordinul poate fi contestat în condiţiile legii contenciosului administrativ.

Potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă, poliţiştii au dreptul de a pătrunde la domiciliul sau reşedinţa oricărei persoane fizice fără acordul acesteia şi în sediul oricărei persoane juridice fără acordul acesteia, dacă poliţiştii au informaţia că acolo există un animal aflat în pericol. O altă noutate este faptul că acţiunile poliţiştilor pot fi fotografiate fără acordul persoanelor", a declarat ministrul Vela, potrivit RomâniaTV.net.

Totodată, în cazurile în care nu s-a putut interveni la timp pentru salvarea animalelor, se prevede că „în situația în care este necesară curmarea suferințelor fizice inutile ale animalului rănit, serviciile publice, prin medici veterinari, efectuează eutanasia acestuia la fața locului”. Prin acest proiect, se modifică şi legea privind organizarea Poliţiei Române, pentru funcţii de poliţie în cadrul ANSPSA.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ