Ponta: Ambulanţa şi SMURD vor fi interconectate, nu vor fuziona

| 18 oct, 2013

Prim-ministrul Victor Ponta a afirmat astăzi că funcţionarea Ambulanţei şi SMURD pe baza unui concept integrat, prin dispecerate comune, va fi extinsă, fără ca cele două entităţi să fuzioneze.

"Nu se pune problema de fuziune, ci se pune problema interconectării, în aşa fel încât atunci când suni la 112, ce e mai apropiat, Ambulanţa sau SMURD, să vină să te salveze. Pentru că, până la urmă, pe un om, când e salvat, nu-l interesează dacă scrie Ambulanţă sau SMURD. Astea sunt chestiuni administrative, însă dispeceratul comun e un lucru care funcţionează deja în multe regiuni şi trebuie extins", a declarat Victor Ponta după şedinţa USL.

El a precizat că procesul de integrare va continua în tot ceea ce înseamnă sistemul de intervenţie de urgenţă.

"Acum avem elicoptere, avioane, avem personal din ce în ce mai mult şi mai bine pregătit şi la Ambulanţă şi la SMURD şi trebuie să folosim resursele cât mai eficient", a mai spus Ponta, citat de Agerpres.

Tag-uri: ambulanta, Ponta, smurd
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ