O cotă din redevenţele pentru exploatarea resurselor naturale rămâne la autorităţile locale

| 08 noi, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că noua Lege a redevenţelor va stipula faptul că o cotă din redevenţele încasate pentru exploatarea resurselor naturale va rămâne la autorităţile locale.

"Noua Lege a redevenţelor (va prevedea, n.r.) că o cotă din redevenţele pe care le încasăm pentru exploatarea resurselor naturale va rămâne la autorităţile locale. E normal să beneficieze şi autoritatea locală. Prahova, de exemplu, scoatem atâta petrol de acolo şi nu primeşte niciun leu din redevenţe. Vor fi Gorjul, de unde scoatem cărbune, lignit, Hunedoara, Constanţa", a spus Ponta.

El a precizat că principiul potrivit căruia cât mai mult din cuantumul taxelor încasate să fie lăsat la autorităţile locale este unul bun.

Întrebat dacă este posibil ca taxele speciale, pe care Guvernul vrea să le instituie, să rămână în teritoriu, Ponta a răspuns: "Foarte bine, e foarte bună ideea".

"Dar după aceea tot dumneavostră o să ziceţi că de ce lăsăm bani la baroni. În afară de ceea ce avem de plătit la nivel naţional, toate celelalte lucruri trebuie să meargă la structurile descentralizate şi principiul este unul corect", a adăugat Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ