Ponta: Autorităţile locale, sancţionate dacă se îndatorează nejustificat

| 21 mai, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat că autorităţile locale care se îndatorează nejustificat vor intra "într-o procedură specială", astfel încât să fie prevenite încălcările de acest fel.

"O să luăm o decizie dificilă, dar necesară şi ca un semnal, pentru primari, preşedinţi de Consilii Judeţene: cei care sunt serioşi, cei care fac eforturi, cei care îşi administrează bine bugetele trebuie să fie recompensaţi, cei care se îndatorează şi cheltuie doar ca să fie realeşi, vor intra într-o procedură specială, în aşa fel încât să nu ne trezim după aceea că ei s-au ales sau au plecat cine ştie pe unde, prin ce ţări şi noi rămânem să plătim datoriile. E o decizie importantă pe care o luăm astăzi şi vreau să fie de susţinere pentru cei serioşi şi de sancţiune pentru cei care folosesc bugetele autorităţilor locale fără chibzuinţă", a spus Victor Ponta, astăzi, în şedinţa de Guvern.

Pe agenda reuniunii figurează un proiect de ordonanţă de urgenţă privind criza financiară şi insolvenţa unităţilor administrativ-teritoriale.

Totodată, premierul Victor Ponta i-a îndemnat pe miniştri să acţioneze "ca o echipă guvernamentală" şi să nu piardă timpul cu aspecte politice, care ţin de partid.

"Aici nu suntem PSD, PNL, PC sau UNPR. Suntem Guvernul României. Uite, constat că domnul Fenechiu (PNL) a dat mâna cu domnul Nica (PSD). Înseamnă că mesajul meu este bine înţeles. Avem principala responsabilitate a treburilor de zi cu zi şi noi n-avem voie să pierdem foarte mult timp cu lucruri politice care se întâmplă în Parlament, la partide, în alte părţi. Responsabilitatea de fiecare zi şi de fiecare oră este la Guvern şi vă rog să acţionăm cum am acţionat de altfel de un de zile de când suntem împreună", le-a spus Victor Ponta miniştrilor.

Îndemnul premierului Ponta vine după o serie de tensiuni în Uniunea Social Liberală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ