Ponta, după discuţiile cu FMI: Nu se poate renunţa la acciza pe carburanţi

| 28 ian, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, după negocierile cu FMI, că nu se poate renunţa la acciza suplimentară pe carburanţi.

De la 1 aprilie, ar urma să fie introdusă o acciză suplimentară de 7 eurocenţi pe fiecare litru de carburanţi, iar din banii obţinuţi astfel ar urma să fie finanţată construcţia de autostrăzi.

Acciza ar fi trebuit să intre în vigoare chiar de la 1 ianuarie, dar termenul a fost decalat cu trei luni, în urma opoziţiei preşedintelui Băsescu, care este împotriva introducerii acestei taxe, chiar şi la 1 aprilie

Totuşi, şeful statului a declarat acum câteva zile că, deşi nu este de acord cu deciziile Guvernului, nu va bloca discuţiile dintre Guvern şi delegaţia Fondului Monetar Internaţional, aflată în vizită la Bucureşti pentru evaluarea acordului cu România.

"Mă uit, acum, la cheltuielile Guvernului, un buget relaxat din punctul de vedere al cheltuielor, şi bineînţeles că, din cauza ineficienţei colectării taxelor, noi taxe au fost introduse. Nu critic lărgirea bazei de impozitare, o susţin, dar exagerările de a pune taxe noi pe energie şi acciza pe combustibil în special, consider că este o mare greşeală care va afecta şi economia şi populaţia", a spus Traian Băsescu.

Aşadar, cel mai probabil, ncepând cu 1 aprilie, carburanţii vor fi taxaţi cu 7 eurocenţi pe litru, majorare valabilă atât pentru benzină cât şi pentru motorină. Dat fiind că la acciza suplimentară se aplică şi TVA, majorarea va fi de 8,7 centi pe litru, adică 39 de bani la un curs de 4,5 lei pe litru.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ