Ponta: Guvernul a alocat la Agricultură 6,3 miliarde de lei pentru plata schemei unice de ajutor pe suprafaţă

| 23 dec, 2013

Guvernul a adoptat în şedinţa de luni o Hotărâre prin care s-au pus la dispoziţia Ministerului Agriculturii fonduri de 6,3 miliarde de lei pentru plata schemei de ajutor pe suprafaţă, a declarat premierul Victor Ponta într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria la finalul şedinţei de Guvern.

'Am adoptat Hotărârea de Guvern prin care Ministerul Agriculturii are la dispoziţie 6,3 miliarde de lei pentru plata cuantumului schemei unice de ajutor pe suprafaţă. Evident, bani care vor fi recuperaţi de la Uniunea Europeană în cursul lunilor ianuarie şi februarie', a declarat premierul.

Ponta a adăugat, în privinţa acestei alocări, că 'este pentru prima dată când reuşim dincolo de plata avansului să plătim şi restul sumelor înainte de a începe campania de primăvară din 2014'.

'Acest lucru asigură toate resursele financiare pentru agricultură şi în mod sigur se vor reflecta în rezultatele pe 2014 ale acestui sector', a declarat premierul. 

Victor Ponta a mai precizat că în cadrul şedinţei de Guvern s-a făcut o trecere în revistă legată de 'de rezultatul excepţional al absorbţiei fondurilor europene, atât la agricultură, cât şi la fonduri de coeziune şi structurale'. 

'Peste 5,5 miliarde de euro, bani nerambursabili, au intrat în România în anul 2013. Şi, evident, anul 2014 trebuie să constate o creştere a acestor intrări, având în vedere nu doar faptul că toate programele sunt operaţionale, ci şi faptul că intrăm deja în noul exerciţiu 2014-2020', a mai declarat premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ