Ponta: Guvernul va avea o şedinţă specială săptămâna viitoare dedicată gestionării fondurilor europene

| 15 ian, 2014

Guvernul va organiza săptămâna viitoare o şedinţă specială dedicată domeniului gestionării fondurilor europene, respectiv exerciţiului financiar 2014-2020, a anunţat premierul Victor Ponta, miercuri, în deschiderea şedinţei de Guvern.

'Zona de absorbţie a fondurilor europene, creşterea de la 7% la 34% este imposibil de ignorat chiar şi de adversarii noştri, însă vă rog pe toţi atenţie maximă pe finalizarea, implementarea programelor din 2007-2013 şi, de asemenea, pe întocmirea Acordului de parteneriat. De altfel, săptămâna viitoare vreau cu toţi miniştrii care aveţi atribuţii în domeniul gestionării fondurilor europene să facem o şedinţă specială pentru 2014-2020. Domnule Teodorovici, să nu obosiţi să explicaţi, chiar şi domnului Nazare, că nu ne-a respins nimeni Acordul de parteneriat pentru simplul motiv că nu l-am trimis, cum nu l-a trimis, de fapt, nimeni în Europa', a declarat premierul.

Victor Ponta a explicat că în luna decembrie a anului trecut 'de abia au ieşit ghidurile'.

'Deci, era greu să ne fie respins ceva pe care nu l-am trimis, dar când îl vom trimite trebuie să fie bun. Şi pentru asta este necesară o consultare continuă şi cu ministerele de linie şi cu partenerii europeni, cu Comisia Europeană, în aşa fel încât Acordul să fie foarte bun', a declarat premierul.

Victor Ponta a adăugat că tot de săptămâna viitoare Guvernul va începe să lucreze la elaborarea calendarului aferent proiectelor semnate cu Guvernul Republicii Populare Chineze privind investiţiile chineze în România, referitoare la energie, transporturi, IT, agricultură.

'Deci a trecut anul nou românesc, anul nou chinezesc o să vină acum, repede, dar trebuie ca tot ceea am semnat să şi facem', a mai declarat primul-ministru.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ