Ponta: Nici măcar slugarnicul Boc n-a cerut mandat de la preşedinte pentru acţiuni externe

| 08 iul, 2013

Premierul Victor Ponta a precizat luni că, pe probleme de politică externă, care ţin de competenţa sa, nu este necesar mandat de la şeful statului. Victor Ponta a amintit că "nici măcar slugarnicul Boc" n-a procedat în acest mod.

"Există decizia Curţii Constituţionale anul trecut referitoare la participarea la Consiliul European. Nu mai comentez acum, 5 - 4, aşa a fost, motiv pentru care anul acesta, când am fost la Consiliul European şi când voi mai merge, evident cer mandat preşedintelui - că aşa a zis Curtea Constituţională. Pentru vizite externe, pentru întâlniri cu alţi prim-miniştri, n-a cerut nici măcar slugarnicul Boc vreun mandat, aşa că domnul preşedinte poate să aştepte mult şi bine, că n-o să-i cer niciun mandat. Mandatul meu este de la Parlament şi de la cei care m-au votat şi o să mă văd în continuare cu prim-miniştri, cu preşedinţi, să discut lucruri care ţin de competenţa mea", a spus premierul Ponta.

Victor Ponta a adăugat că o altă situaţie este atunci când este vorba despre tratate internaţionale.

"Dacă e vorba de semnat tratate internaţionale, aia-i altceva, se face conform Constituţiei. Dar n-am semnat niciun tratat internaţional, n-am scos România din NATO, să stea liniştit domnul preşedinte", a completat premierul.

Potrivit acestuia, reproşurile preşedintelui la adresa sa "sunt numai la televizor".

"Am vorbit şi înainte de emisiunea de la Digi tv. (...) Am avut anul acesta 30 de vizite. Am discutat lucruri concrete, dar ce reproşuri? Reproşurile sunt la televizor. (...) Eu spun doar că, din punctul de vedere al îndeplinirii atribuţiilor instituţionale, preşedintele nu mi-a blocat niciun fel de acţiune a mea ca prim-ministru şi nici eu ca prim-ministru nu am blocat şi nu voi bloca vreo acţiune instituţională a preşedintelui. A vrut preşedintele să meargă în Chile, a mers în Chile sau în Peru nu mai ştiu, mă rog ţări cu care avem relaţii foarte strânse economic", a mai spus liderul USL.

România scoasă din izolare

"Germania, Franţa, Austria, Italia, Polonia, Spania; UE, SUA, China, plus încă multe altele. Peste 30 de întâlniri la cel mai înalt nivel, în primul an de mandat. Am promis că scot România din izolare. România redevine o ţară respectată şi un partener important. Efectul se va vedea în creşterea investiţiilor şi în crearea de locuri de muncă", a postat premierul pe blogul personal.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ