Ponta: Parlamentarii PSD-UNPR vor vota, miercuri, în favoarea declaraţiei politice a Parlamentului

| 23 iun, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat luni, după şedinţa coaliţiei de guvernare, că parlamentarii PSD-UNPR vor vota, miercuri, în cadrul şedinţei comune a plenului Parlamentului, în favoarea declaraţiei politice prin care preşedinţii celor două camere ale Parlamentului îi vor solicita preşedintelui Traian Băsescu demisia de onoare.

'Am luat act de propunerea domnului Tăriceanu, iniţiativă căreia i s-a alăturat şi preşedintele Camerei Deputaţilor, privind convocarea unei şedinţe comune a Parlamentului, miercuri, şi adoptarea unei declaraţii politice. Nu am văzut decât proiectul propus de domnul Tăriceanu. Dacă va exista această şedinţă, şi va exista, şi dacă vom ajunge la un acord, ceea ce cu siguranţă se va întâmpla, parlamentarii PSD-UNPR ai celor două grupuri de la Cameră şi de la Senat vor vota în favoarea declaraţiei politice care să ceară preşedintelui României asumarea politică a răspunderii pentru buna funcţionare a Justiţiei şi pentru imaginea internaţională a României', a spus Ponta, la Parlament. 

Premierul a adăugat că, în opinia sa, textul declaraţiei comune pe care Parlamentul urmează să o asume, la propunerea preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, ar putea fi îmbunătăţit.

'Domnul Tăriceanu ne-a prezentat acel text. Noi am fost de acord cu ideea adoptării unei declaraţii politice a Parlamentului, dar forma trebuie îmbunătăţită', a mai spus Ponta, adăugând că reprezentanţii UDMR vor lua o decizie cu privire la votul pe care îl vor exprima în plenul reunit după ce vor intra în posesia formei finale a declaraţiei comune.

'Miercuri sau marţi, când văd (cei de la UDMR -n.r.) textul declaraţiei, se vor decide. Asta au spus în interior (în timpul şedinţei coaliţiei de guvernare - nr.). Sunt convins că asta vor face', a conchis Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ