Ponta: privatizarea CFR Marfă nu s-a făcut de dragul FMI, ci pentru a salva funcţionarea companiei

| 20 iun, 2013

Premierul Victor Ponta a precizat, joi, că privatizarea CFR Marfă nu s-a făcut de ''dragul FMI'', ci pentru a salva funcţionarea companiei şi a locurilor de muncă.

''Procedura de astăzi nu este făcută de dragul FMI-ului sau să ne laude FMI-ul, ci este făcută în primul şi în primul rând pentru a salva funcţionarea CFR Marfă, pentru a salva cele mai multe din locurile de muncă. Nu cred că cineva o să spună că mai este nevoie de absolut toţi pentru că totuşi vorbim despre secolul XXI şi vorbim despre faptul că, în general, companiile de stat nu s-au restructurat şi nu s-au adaptat la piaţă, dar este vorba de salvat cele mai multe dintre locurile de muncă şi este vorba de investiţii care să permită ca CFR Marfă să reziste pe piaţă, într-o piaţă deschisă în acest moment. (...) Astăzi, când vorbim, pentru contractele de transport de marfă în România poate să vină şi Deutsche Bank, poate să vină şi orice altă companie din Europa, asta înseamnă UE, competiţie deschisă şi noi trebuie să rezistăm pe această piaţă'', a subliniat Ponta, într-o intervenţie telefonică la Realitatea tv, citat de Agerpres.

El a arătat că în cazul în care procedura de privatizare nu se finalizează, investitorul pierde 10 milioane de euro.

''Sper să se finalizeze cu bine şi să se îndeplinească toate procedurile, pentru că altfel, dacă privatizarea aceasta eşuează, inclusiv acele datorii care s-au convertit în acţiuni redevin datorii, altfel ar fi ajutor de stat şi Comisia Europeană ar interveni imediat. Deci îmi doresc să se termine cu bine, dar mai avem'', a adăugat Ponta.

Întrebat dacă ceilalţi doi competitori ar putea depune contestaţii în acest caz, primul ministru a negat.

''Nu, nu. De acolo (din partea celorlaţi doi competitori - n.r.) nu este nicio problemă. (...) Lucrurile s-au făcut foarte transparent. Cei doi competitori au cerut nişte lucruri care puteau, sigur, nu zic că sunt rele, dar de ce nu durează mai mult, de ce nu ne lăsaţi să mai căutam în altă parte? Pentru că am făcut o procedură foarte rapidă, având acest deadline - 26 iunie - dar lucrurile s-au desfăşurat conform procedurii stabilite de consultanţi şi conform legii. Nu, problemele pot să apară, sper să nu apară, fie de la considerarea sau punctul de vedere al Consiliului Concurenţei, fie de la capacitatea cumpărătorului de a găsi de la bănci, că bănuiesc că nu are în cont 200 de milioane de euro, nu are nimeni în cont atâţia bani, dar este vorba de a găsi creditele pentru a plăti banii respectivi şi din negocierile pe care trebuie să le poarte în continuare Ministerul Transporturilor referitoare la investiţii, la locuri de muncă şi la perspectiva companiei'', a mai spus Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ