Ponta: Mă bucur că la CFR Marfă vine un investitor român

| 20 iun, 2013

Premierul Victor Ponta s-a declarat bucuros că un investitor român a fost declarat câştigător în competiţia pentru privatizarea CFR Marfă, adăugând, în acelaşi timp, că şi investitorii străini sunt bine veniţi.

"Cred că astăzi e un rezultat foarte bun şi-l felicit pe Relu Fenechiu şi întreaga echipă de la Ministerul Transporturilor. De altfel, domnul ministru Fenechiu şi-a îndeplinit cele două sarcini importante pe care le avea pentru acest început de an - şi anume deblocarea programului operaţional de transporturi şi ducerea cât mai departe, până la finalizare, a procedurii de privatizare. Astăzi s-au respectat toate condiţiile legale şi mă bucur că în sfârşit s-a lămurit toată lumea, inclusiv cei din presă, care spuneau că nu ştiu ce am făcut în timpul procedurii, că am transferat datorii în creanţe", a spus Ponta.

Premierul a afirmat că rămâne ca procedura să fie finalizată, ceea ce îl determină să fie "prudent", arătând că mai e necesar avizul Consiliului Concurenţei. "Este vorba de negocierile privind investiţiile şi locurile de muncă care se păstrează şi de plata preţului pentru acţiuni - 200 de milioane este un preţ bun. 

El a arătat că Executivul nu a desfăşurat procedura de privatizare a CFR Marfă doar de dragul FMI, ci pentru că această companie intrase "într-un dezastru financiar".

"Statul român nu poate să finanţeze companiile de stat, pentru că ar fi ajutor de stat. Singura variantă acceptată de CE era la momentul privatizării să convertim creanţele în acţiuni, altfel n-aveam voie să băgăm niciun leu în CFR Marfă şi atunci, cu un investitor privat, despre care vă spun sincer că mă bucur că e român - n-am nimic cu investitorii străini, sunt bine veniţi şi e foarte bine să vină -, dar cred că e foarte bine să avem şi investitori români. Nu e un escroc cu genţi de bani cash, este o firmă mare, contributoare la bugetul de stat şi cu vreo 10.000 de angajaţi", a afirmat Victor Ponta.

Compania Grup Feroviar Român a fost declarată câştigătoare a competiţiei pentru privatizarea CFR Marfă. Preţul oferit de GFR este de circa 202 milioane de euro şi va fi achitat integral. Pe de altă parte, GFR îşi asumă investiţii de aproximativ 900 milioane de lei în CFR Marfă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ