Ponta: PSD va aproba orice solicitare a justiției privind ridicarea imunității

| 31 ian, 14:08

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la Sinaia, că în cadrul CExN şi a reuniunii grupurilor parlamentare a fost formalizată în mod clar decizia ca parlamentarii partidului să voteze orice solicitare a Justiţiei de ridicare a imunităţii sau care priveşte incompatibilitatea.

”Vreau să reafirm decizia pe care o avem în mod clar formalizată: orice fel de solicitări care ţin de imunitate sau de incompatibilităţi constatate de instanţele de judecată, grupurile PSD vor vota pentru. Bun, dacă va exista vreo excepţie, vreun abuz, vreo situaţie, dar nu cred că se pune problema de aşa ceva... Principiul este stabilit şi aici e vorba doar de consecvenţa modului nostru de participare la aceste proceduri care cu siguranţă pot să fie mult mai rapide şi mai trasparente decât au fost în trecut”, a spus Ponta.

De altfel, preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, după consultările de la Cotroceni, convocate în această săptămână de şeful statului, Klaus Iohannis, că PSD sprijină solicitarea acestuia privind introducerea în regulamentele Camerei şi Senatului a unor proceduri cât mai rapide de ridicarea a imunităţilor.

"Am discutat şi am reiterat sprijinul PSD şi al grupurilor noastre parlamentare pentru o modificare a regulamentelor celor două Camere, pornind de la solicitarea preşedintelui referitoare la proceduri cât mai rapide privind ridicarea imunităţii parlamentare. Şi aici, după cum ştiţi, la Camera Deputaţilor şi la Senat nu mai există niciun fel de solicitare a organelor de anchetă la care să nu se fi dat curs", a spus Ponta, miercuri, după discuțiile cu șeful statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ