Ponta: Revenirea lui Duţă împiedică buna funcţionare a CNAS

| 13 iun, 2013

Premierul Victor Ponta consideră că revenirea lui Lucian Duţă, cercetat penal pentru activitatea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dar numit de preşedintele Traian Băsescu drept membru în CA al CNAS, reprezintă o situaţie de natură să împiedice buna funcţionare a instituţiei.

Recent, preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat pe fostul preşedinte al CNAS Lucian Duţă drept membru în Consiliul de Administraţie al CNAS din partea Administraţiei Prezidenţiale.

Conducerea CNAS consideră numirea lui Lucian Duţă în Consiliul de Administraţie al instituţiei "o gafă" a Administraţiei Prezidenţiale, "specifică organizaţiilor mafiote", şi ameninţă că, până la retragere acesteia, CA nu se va întruni.

"Ca urmare a adresei Departamentului de Sănătate Publică al Administraţiei Prezidenţiale, prin care domnul consilier prezidenţial Virgil Păunescu îl numeşte membru în Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pe dl. dr. Lucian Duţă, apreciem următoarele: Această numire este o gafă a Administraţiei Prezidenţiale. Este o numire specifică organizaţiilor mafiote. Consilierul prezidenţial Virgil Păunescu a deţinut, la rândul său, funcţia de preşedinte al CNAS pentru numai 29 de zile, în anul 2000", arăta, ieri, CNAS, într-un comunicat de presă.

Lucian Duţă spune că reacţia conducerii CNAS după numirea lui în Consiliul de Administraţie arată că cineva, probabil, se teme de votul său, de faptul că ar putea identifica de ce nu a fost finalizat proiectul cardului naţional de sănătate, precizând că votul lui este doar unul din şapte în CA.

De cealaltă parte, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat că indiferent cine se află la conducerea CNAS, instituţia trebuie să funcţioneze normal, întrucât ea deserveşte interesele pacienţilor, iar relaţiile instituţionale trebuie rezolvate fără exagerări.

Nicolăescu a adăugat că, probabil, preşedintele Traian Băsescu ar trebui să explice raţiunile care fundamentează decizia de numire a lui Lucian Duţă în Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Lucian Duţă a fost preşedintele CNAS în perioada 2009-2012. În prezent, Duţă este membru în BPN al PDL şi preşedinte interimar al PDL Sector 1.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ