Duţă: Votul meu, unul din 7 la CA al CNAS. Le e frică de-un vot?

| 13 iun, 2013

Lucian Duţă consideră că reacţia conducerii CNAS după numirea lui în Consiliul de Administraţie arată că cineva, probabil, se teme de votul său, de faptul că ar putea identifica de ce nu a fost finalizat proiectul cardului naţional de sănătate, precizând că votul lui este doar unul din şapte în CA.

"Este vorba de un singur post din şapte. Este un vot din şapte, aproape fără nicio putere. De ce le este frică de un vot?", a declarat Lucian Duţă, citat de Mediafax.

El a spus că, probabil, făcând parte din Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), ar putea identifica de ce nu a fost finalizat proiectul privind cardul naţional de sănătate.

"Am spus că mă duc pentru proiectul meu de suflet, respectiv cardul naţional de asigurări de sănătate. Aş vrea să finalizez acest proiect şi, sigur, că în calitatea mea de membru în Consiliul de Administraţie, aş putea să identific cine se opune acestui lucru", a mai spus Lucian Duţă.

CNAS: Numirea lui Duţă, gafă a administraţiei prezidenţiale

Conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate consideră numirea lui Lucian Duţă în Consiliul de Administraţie al instituţiei "o gafă" a Administraţiei Prezidenţiale, "specifică organizaţiilor mafiote", şi ameninţă că, până la retragere acesteia, CA nu se va întruni.

Ca urmare a adresei Departamentului de Sănătate Publică al Administraţiei Prezidenţiale, prin care domnul consilier prezidenţial Virgil Păunescu îl numeşte membru în Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pe dl. dr. Lucian Duţă, apreciem următoarele: Această numire este o gafă a Administraţiei Prezidenţiale. Este o numire specifică organizaţiilor mafiote. Consilierul prezidenţial Virgil Păunescu a deţinut, la rândul său, funcţia de preşedinte al CNAS pentru numai 29 de zile, în anul 2000", arăta, miercuri, CNAS într-un comunicat de presă.

Conducerea Casei a apreciat că Lucian Duţă a avut suficient timp să-şi "dinamizeze" activitatea la CNAS în timpul mandatului său.

"Considerăm că pentru un minim de respect faţă de asigurat, trebuia aşteptat şi dinamizat rezultatul anchetelor derulate de autorităţile competente. Cele două proiecte menţionate de dl. Duţă, cardul electronic de asigurări sociale de sănătate (CEASS) şi dosarul electronic de sănătate (DES), sunt astăzi în plină implementare", a mai arătat CNAS.

Potrivit conducerii CNAS, această instituţie nu este implicată în niciun scandal, personalul îşi respectă atribuţiile din fişa postului, procedurile de achiziţie sunt efectuate conform legii, iar scurgerile financiare sunt stopate.

"Prin această numire nu se doreşte decât scandal şi diversiune instituţională. Conducerea CNAS îşi rezervă dreptul de a nu întruni şedinţele Consiliului de Administraţie, până la retragerea acestei nominalizări scandaloase şi, în acelaşi timp, dubioase", se mai arată în comunicat.

Preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat pe fostul preşedinte al CNAS Lucian Duţă drept membru în Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate din partea Administraţiei Prezidenţiale, scrisoarea de nominalizare fiind transmisă în data de 10 iunie.

Lucian Duţă a declarat că a acceptat nominalizarea pentru a da un impuls actualei conduceri a CNAS să finalizeze proiectele care ajută pacientul.

"Înainte de a fi om politic, sunt medic. Am acceptat nominalizarea pentru a da un impuls actualei conduceri a CNAS să finalizeze proiectele care ajută pacientul: cardul de sănătate şi dosarul electronic al pacientului. Ambele proiecte sunt începute de mine, dar au fost blocate din iunie 2012", a declarat Duţă, pentru Mediafax.

Lucian Duţă a fost preşedintele CNAS în perioada 2009-2012. În prezent, Duţă este membru în BPN al PDL şi preşedinte interimar al PDL Sector 1.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ