Lucian Duţă: O numire curat-murdară făcută de Traian Băsescu în numirea CA al CNAS

| 12 iun, 2013

E clar că Traian Băsescu nu se referă fără discernământ la toată lumea, când se rățoiește la PDL și spune că acolo au mai rămas doar niște ”feseniști”. O excepție notabilă de la etichetarea făcută la supărare trebuie să fie, cu siguranță, distinsul Lucian Duță, membru BPN al PDL și președinte interimar al PDL Sector 1.

Altfel ar fi greu de explicat de ce ar numi președintele Traian Băsescu un ”fesenist” în Consiliul de Administrație al CNAS. Cu atât mai inexplicabilă ne apare alegerea făcută de Admistrația Prezidențială, dacă ar fi să ne amintim că la distanță de nici două zile în urmă Traian Băsescu și-a reconfirmat preferința pentru gruparea ”puristă” a Monicăi Macovei, care în opinia președintelui ar fi fost cea mai bună soluție pentru conducerea PDL, dar ”nu s-a putut”. Conform teoriilor Monicăi Macovei despre ce înseamnă un partid curat, cazul domnului Lucian Duță ridică grave semne de întrebare. Este știut că cel ce reprezintă opțiunea prezidențială pentru CA al CNSAS, a fost chiar fostul președinte al instituției cu pricina. Mai puțin știut de cetățenii acestei țări este că în aceaastă calitate Lucian Duță a făcut obiectul unei sesizări făcute de Corpul de Control al premierului către DNA, sub acuzația de management defectuos.

Din cauza acestui management defectuos de care este învinuit Lucian Duță, materializat în organizarea haotică de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, instituția nu a încasat contribuții din taxa clawback în valoare de aproape 190 de milioane de lei.

Este greu de imaginat ce argumente ar avea pentru o asemenea numire Traian Băsescu, care cerea nu cu mult timp în urmă remanierea Guvernului pentru că un ministru avea un dosar, uitat prin arhive. Sau poate regulile de incompatibilitate după care se ghidează președintele sunt altele, iar teoria doamnei Macovei despre puritate a fost combinată, în viziunea creativă a președintelui, cu celebra teorie a curatului-murdar a lui Caragiale?

Așteptăm cu interes explicațiile referitoare la rațiunea ce a stat în spatele alegerii lui Lucian Duță de către Administrația Prezidențială. Asta dacă, bineînțeles, președintele își poate face timpul necesar , între un referendum și o șuetă la cafea cu admiratori...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ