Ponta: Să ajutăm oamenii cu dizabilităţi e mai important decât să facem drumuri sau aeroporturi

| 14 mai, 2014

Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri, la Baia Mare, că a ajuta oamenii cu dizabilităţi e mai important decât a construi drumuri sau aeroporturi.

'Îmi doresc să avem toţi o viaţă mai bună, pentru că nu suntem cu nimic diferiţi, suntem oameni aşa cum ne-a făcut Dumnezeu şi trebuie să avem toţi o viaţă mai bună. Vreau să îi felicit pe cei care iniţiază aceste programe, să spun că banii europeni pe care-i folosim pentru aceste programe sunt cele mai bune idei şi cele mai bune proiecte posibile, că să ajutăm în general oameni, pe cei cu dizabilităţi, pe cei cu diverse alte necesităţi, e mai important decât orice altceva, decât să facem drumuri sau aeroporturi', a afirmat primul-ministru, citat de Agerpres

Ponta a participat la lansarea proiectului strategic 'Inovare în ocupare pentru femei - Voci pentru comunitate' al Asociaţiei Profesională Nonguvernamentală de Asistenţă Socială (ASSOC), prin care se doreşte ca 1.100 de femei din ţară să devină interpreţi mimico-gestuali pentru persoanele cu dizabilităţi de auz.

El a asigurat că pe lângă proiectele cu bani europeni, va face mai mult şi Guvernul pentru asigurarea de oportunităţi persoanelor cu dizabilităţi. 'Cred că trebuie să facem mai mult noi, nu doar să aşteptăm bani europeni sau programe europene şi în mine, de azi mai mult decât până acum, aveţi o persoană care înţelege că trebuie să facem toţi mai mult pentru a arăta că suntem cu adevărat toţi egali şi putem să ne ajutăm atunci când avem nevoie. Îmi doresc cât mai mulţi dintre cei despre care am vorbit azi să poată să muncească, să poată să aibă o viaţă mai bună şi, repet, cred că nu doar cu bani europeni ci cu ceea ce putem noi să facem ca guvern, ca stat român, în mod sigur vom face mai mult ca până acum', a precizat Victor Ponta, la evenimentul de lansare a proiectului.

Potrivit lui Florin Sălăjeanu, preşedintele ASSOC, proiectul lansat miercuri este , extrem de cerut pe piaţa muncii. 'Este un proiect care vizează formarea a 800 de femei şi încă a 300 de persoane din diferite instituţii publice şi private în profesia de interpret mimică-gestual. Este un proiect strategic finanţat prin POS Dezvoltarea Resurselor Umane, care este extrem de cerut şi necesar pe piaţa de ocupare a forţei de muncă a femeilor, pe de o parte, iar pe de altă parte acest proiect vine în întâmpinarea nevoilor esenţiale ale semenilor noştri, adulţi şi copii, cu dizabilităţi, probleme de auz, în speţă, şi se constituie ca o soluţie practică a drepturilor fundamentale de acces la informaţie, educaţie şi participare la viaţa publică', a precizat Florin Sălăjeanu.

În valoare totală de peste 12 milioane de lei, proiectul va fi implementat pe o durată de 18 luni, de către Asociaţia Profesională Nonguvernamentală de Asistenţă Socială ASSOC, în parteneriat cu Asociaţia Communication for Community, Fundaţia Light Into Europe Romania, Fundaţia Light Into Europe Marea Britanie şi BPI Management Consulting Romania.

Tag-uri: victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ