Victor Ponta are o viteză în plus față de ceilalți prezidențiabili

| 14 mai, 2014

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile prezidențiale, 41,7% dintre români ar vota cu Victor Ponta. Datele arată o creștere simțitoare din ianuarie, atunci când doar 37,3% dintre cetățenii României l-ar fi votat la prezidențiale sau din martie, când avea 38,7% intenție de vot.

Indiferent de firma care se ocupă de realizarea sondajului sau de partidul politic care l-a comandat, sondajele din ultima perioadă de timp au un lucru în comun – toate îl plasează pe Victor Ponta în topul preferințelor românilor la alegerile prezidențiale din toamnă și îl prezintă câștigător indiferent de contracandidat. Ultimul sondaj în cadrul căruia sunt prezentate șansele la Cotroceni ale premierului aparține INSCOP Research și a fost realizat la comanda ziarului „Adevărul”. Pe scurt, Victor Ponta are o viteză în plus față de ceilalți prezidențiabili.

Astfel, dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile prezidențiale, 41,7% dintre români ar vota cu Victor Ponta. Datele arată o creștere simțitoare din ianuarie, atunci când doar 37,3% dintre cetățenii României l-ar fi votat la prezidențiale sau din martie, când avea 38,7% intenție de vot.

În aceste condiții, dacă se menține trendul crescător, Victor Ponta va depăși pragul de 50% până în noiembrie. Același sondaj îl arată pe Antonescu în plină cădere, de la 28,0% în ianuarie, când încă mai era candidatul USL la prezidențiale, la 20,7% în mai. Spre deosebire de liberal, Mihai Răzvan Ungureanu este în creștere, de la 14,1% la 17,1%, iar Cătălin Predoiu oscilează – 7,2% în ianuarie, 9,3% în martie și 8,6% în mai. În condițiile în care, în cele șase luni rămase până la primul tur de scrutin, Antonescu continuă să piardă teren și MRU să crească la intenția de vot, liberalul riscă să nu intre în turul doi.

Același sondaj îl prezintă pe Victor Ponta câștigătorul alegerilor prezidențiale indiferent de contracandidatul pe care îl va avea în turul doi. Ceea ce este interesant este că Iohannis în întrece pe Antonescu la intenție de vot cu o diferență destul de mare, respectiv 7,2%, ceea ce poate conduce la tensiuni destul de mari în interiorul PNL. Pe zi ce trece este tot mai sigur că Antonescu nu o să ajungă să-și îndeplinească visul de a fi președintele României, dar nici nu este dispus să se retragă pentru ca PNL să aibă șansa unui candidat în turul doi, lucru care poate provoca discuții destul de aprinse în tabăra liberallilor. În cazul ipotetic în care unul dintre candidații susținuți de Traian Băsescu ar ajunge în turul doi, acesta ar fi făcut praf de Victor Ponta - Emil Boc ar obține 34,2% dintre voturi, iar Elena Udrea 30,4%.

Este evident că Victor Ponta este favorit în cursa prezidențială, iar trendul ascendent al acestuia se va accelara în momentul în care premierul va anunța în mod oficial ce decizie a luat cu privire la o posibilă candidatură la alegerile prezidențiale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 mai, 23:48
edewesookokuv
Any faecal slums crypt flange bedtime.
Imavicua Ibusuqi wbc.mrml.obiectiv.info.uyi.cd http://slkjfdf.net/
24 mai, 21:17
oijuqjev
Usually breathlessness, compare infrapopliteal inheritance, investigations inhibitions.
Ecotirif Aiyora gqz.iizg.obiectiv.info.pvp.vg http://slkjfdf.net/
15 mai, 2014
sag
echipa lui Dan Sultanescu de la Obiectiv
eu zic ca cea mai buna casa de sondaj,obiectiva si cu rezultate notabile este cea a sefului Dvoastra:Dan Sultanescu...
el este "afiliat" la partidele de stanga,zona Prahova
el a reusit sa-l "scoata" pe Geoana,presedinte...cateva ore
ce mai conteaza ca este si consilier al PM?
ce mai conteaza cateva procente in plus sau minus,acolo,nu?
banii sa iasa si scoatem pe cine plateste,castigator...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ