Iohannis: USL nu mai există, nu merge mai departe şi nu se va reface

| 14 mai, 2014

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat  la Alba Iulia, că Uniunea Social Liberală  este de domeniul trecutului, nu mai există, nu merge mai departe şi nu se va reface.

"USL nu mai există, nu merge mai departe şi nu se va reface. (...). USL-ul este ceva de domeniul trecutului. Toate aceste poveşti care se vehiculează în campanie, pentru a induce pe unii alegători în eroare, nu au niciun fel de suport', a afirmat Iohannis, citat de Agerpres.

Întrebat dacă s-ar mai putea reface USL, Klaus Iohannis a spus că răspunsul este extrem de simplu, respectiv că 'nu se poate în nicio variantă', fiindcă uniunea s-a rupt, potrivit acestuia, din cauza unei 'incompatibilităţi între PSD şi PNL, la care s-a ajuns după foarte scurt timp'.

Iohannis a menţionat că oamenii au votat USL-ul fiindcă şi-au dorit o schimbare şi nu au mai dorit să continue regimul Băsescu.

'Rezultatul a fost extrem de favorabil USL-ului şi ca atare şi aşteptările au fost foarte mari. Noi, de la PNL, am înţeles aceste lucruri. Am înţeles că oamenii aşteaptă mai mult decât schimbarea unui şef cu alt şef, oamenii aşteaptă schimbarea abordării, aşteaptă să vină cineva care duce România pe un drum al creşterii economice, al consolidării statului de drept, al consolidării libertăţilor individuale. Or, pentru asta ar fi fost nevoie de un guvern unde toată lumea trage în aceeaşi direcţie. Din păcate, după relativ scurt timp după ce USL a preluat guvernarea ţării, s-a văzut că lucrurile în echipă mai şchioapătă şi şchiopătatul a devenit din ce în ce mai evident', a susţinut Iohannis.

El a afirmat că în final s-a ajuns la situaţia în care partenerii PNL-ului de atunci, social-democraţii, 'nu numai că au încercat să impună tot ce vor ei', ci 'au crezut că au ajuns în situaţia în care pot hotărî inclusiv pe cine' pun liberalii miniştri pe poziţiile lor. În opinia lui Iohannis, acest lucru 'a fost inadmisibil' şi a arătat că, 'din nefericire, chiar dacă USL a primit un vot enorm de favorabil, nu s-a putut continua în această echipă'.

'Noi nu am putut să mergem mai departe în ideea că reprezentăm oamenii care ne-au dat votul de încredere, dar în echipă a început să se facă altceva decât li se promisese oamenilor. De aceea am hotărât să desfiinţăm USL-ul şi să meargă fiecare pe calea lui', a spus Iohannis.

El a subliniat că aceste alegeri sunt importante, chiar dacă Bruxelles-ul este la mii de kilometri distanţă.

'Parlamentul European pentru care votăm în 25 mai este un parlament care hotărăşte directive europene, directive care sunt transmise imediat parlamentelor naţionale, unde se transformă în legi naţionale, legi care ne privesc pe fiecare în parte, ne afectează direct viaţa noastră, a tuturor românilor. De aceea este important să mergem la vot, de aceea este important să meargă multă lume la vot', a afirmat prim-vicepreşedintele PNL.


Tag-uri: Klaus Iohannis, PNL, usl
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ