Antonescu, în SUA: Trebuie să arătăm că România este o ţară deschisă şi primitoare investiţiilor

| 14 mai, 2014

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, s-a întâlnit marţi la Washington cu adjunctul asistentului secretarului de stat pentru afaceri economice şi comerciale, Robert Manogue, context în care a pledat pentru creşterea dimensiunii economice a parteneriatului strategic bilateral.

'Unul dintre obiectivele mele, pe care am să-l susţin fie ca lider al celui mai mare partid de opoziţie, fie ca preşedinte al României, este să întăresc parteneriatul strategic cu Statele Unite, mai ales în ceea ce priveşte cooperarea economică. Avem o excelentă cooperare militară, politică, trebuie să întărim şi cooperarea economică. Şi pentru acest lucru, datoria preşedintelui României este să se asigure că instituţiile statului român consolidează un mediu încurajator pentru investiţii. Trebuie să arătăm că România este o ţară deschisă şi primitoare investiţiilor. Mai multă transparenţă în luarea deciziilor, mai puţine ordonanţe de urgenţă, mai multe consultări cu mediul de afaceri atunci când se iau măsuri care interesează companiile române şi străine. Investitorii vor mai multă predictibilitate şi eu consider că este o cerere legitimă', a subliniat Crin Antonescu, potrivit unui comunicat al PNL.

Liderul PNL a afirmat că vede o legătură solidă între mediul favorabil investiţiilor şi statul de drept.

'Este nevoie să avem instituţii puternice, care să lupte împotriva corupţiei, să arătăm investitorilor că statul de drept funcţionează', a arătat preşedintele PNL.

În discuţia avută la Departamentul de Stat, liderul liberal şi-a expus viziunea sa pe teme de interes comun, o atenţie deosebită acordându-se celei privind parteneriatul transatlantic pentru comerţ şi investiţii, aflat încă în negociere între SUA şi UE, conform sursei citate.

Potrivit comunicatului, crearea unui spaţiu comercial unic din Hawaii la Marea Neagră reprezintă cel mai ambiţios proiect la care se angajează Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii. De asemenea, se arată că peste un an poate exista un spaţiu comercial unic ce poate duce la o creştere a economiei UE şi SUA estimată între 100 şi 120 miliarde dolari pentru fiecare dintre acestea şi milioane de locuri de muncă pe cele două maluri ale Atlanticului.

'Pentru că în România acest acord şi posibilele sale efecte sunt încă prea puţin cunoscute, Crin Antonescu a anunţat ca PNL îşi propune să organizeze o dezbatere pe această temă, cel mai probabil în luna septembrie, eveniment care să aducă în prim plan reprezentanţi ai mediului diplomatic, ai companiilor române şi americane şi din zonă politică, pentru a cunoaşte opiniile acestora despre un subiect atât de important, inclusiv pentru cetăţenii români', se precizează în comunicat.

Tag-uri: Crin Antonescu, PNL, SUA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ