Farmecul discret al disprețului: Iohannis spune că Antonescu s-a dus să-și dovedească loialitatea în SUA

| 14 mai, 2014

Este prima oară când se amintește în public, așa ca din întâmplare, un procent chiar mai mic decât fatidicul 15% pronosticat până acum pentru liberali. Întâmplare sau nu, cert este că Iohannis a ieșit din letargie și îi trage clopotele într-un mare fel liderului său.

Cu un ochi la slănină și cu altul la făină, vicepreședintele liberal Klaus Iohannis și-a declinat intențiile în direct. Slănina este desigur poziția de lider al partidului, pentru care Iohannis se declară dispus să se ”sacrifice”, așa, ”pur ipotetic”, dacă lui Antonescu îi ajunge funia la par și va fi nevoit să-și dea demisia din rațiuni de eșec electoral. Nu, Iohannis nu-i cobește șefului, departe de el intenția, că doar ”20% este absolut realizabil”...

Dar dacă se nimerește să iasă un 12-15% din urne, el, Iohannis se angajează să fie exact ”interimarul” de care PNL va avea atâta nevoie, sună în continuare discursul cabotin al edilului de Sibiu. Să facem o paranteză scurtă dar plină de semnificații ascunse. Este prima oară când se amintește în public, așa ca din întâmplare, un procent chiar mai mic decât fatidicul 15% pronosticat până acum. Întâmplare sau nu, cert este că Iohannis a ieșit din letargie și îi trage clopotele într-un mare fel liderului său. Vicepreșul dă semne că, așa cum președintele PNL s-a folosit de el când a fost să rupă USL-ul și el va ști să se folosească de cadavrul politic al eșalonului superior pentru a răzbate la mult râvnita poziție în ierarhia de partid. Târgul pare unul cinstit, căci în postura făinii amintite mai sus este praful de pe tobă care-i va reveni actualului cârmaci, drept premiu pentru dibăcia de-a fi scufundat corabia liberală.

Zice Klaus Iohannis, cu fața cuiva care nici usturoi n-a mâncat nici gura nu-i pute: ”Pur ipotetic, automat voi prelua conducerea partidului, în cazul în care PNL nu va obține peste 20% la europarlamentare și Antonescu și-ar da demisia. Aș fi un președinte interimar, sigur. Indiferent ce se întâmplă, PNL va avea candidat la președinție. În scenariul foarte puțin probabil Crin Antonescu poate să renunțe la conducerea partidului, însă va putea să candideze în continuare la prezidențiale, printr-o unificare a dreptei”. Deci ați înțeles, da? Lui Antonescu îi va reveni oportunitatea nesperată de a-și frânge gâtul definitiv la alegerile prezidențiale din iarnă, căci cine în toate mințile își mai poate imagina că după ce a dat de gard europarlamentarele va mai reuși să facă ceva în cursa pentru Cotroceni. Iohannis se alege cu partidul, în timp ce lui Antonescu îi va reveni gloria celui căzut pe câmpul de luptă. Situația pare deja atât de clară și fără riscuri, încât vicepreședintele liberal își permite aroganța unei ironii subtile la adresa șefului, luat peste picior indirect pentru voiajul de iertăciune făcut în America.

Iohannis: „Politicienii români merg în SUA pentru a-și arăta loialitatea. În ultima perioadă, Crin Antonescu este cel care s-a dus și și-a luat timp din campania electorală” a declarat Iohannis pour les connaisseurs.

Ceea ce la prima vedere nu este decât o periere a șefului, în limitele uzuale, capătă relevanță și sunt semnul distinctiv că Iohannis nu-și mai înfrânează arivismul, mai ales dacă ne amintim cum, nu cu mult timp în urmă, acesta refuza să facă rocada cu Antonescu pentru alegerile prezidențiale:

“Când am venit în PNL, am făcut-o să îl sprijin pe Crin Antonescu, nu să îi iau locul. Cred că domnul Antonescu va fi președinte”, zicea Klaus Iohannis, cu nici o lună în urmă. Iată însă că până la urmă vicepreșendintele este dispus să-și sacrifice principiile și să-i ocupe totuși locul lui Antonescu...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 mai, 2014
cantautor
sa vezi comedie,Dle Sultanescu...
neamtul,e posibil sa-i traga discret clopotele lui Antonescu...
apoi e posibil sa i-o "traga" si lui Ponta la prezidentiale...
sa vezi ce ne distram,noi,publicul...
voi,pregatiti-va batistele...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ