Reacţia TVR în urma acuzaţiei de cenzură a preşedintelui: Emisiunea cu pricina nu figura în grila de programe

| 14 mai, 2014

Cazul de cenzură pe care îl reclamă jurnalista Brânduşa Armanca, care spune că interviul pe care l-a realizat cu Traian Băsescu a fost scos din grila TVR3, 'nu se poate aplica asupra unei emisiuni care nu figurează în grila de programe a unui canal', precizează Departamentul de comunicare al televiziunii publice.

"În legătură cu informaţiile privind interviul cu preşedintele Traian Băsescu, realizat de studioul TVR Timişoara, vă transmitem punctul de vedere al Canalului TVR 3: Emisiunea 'Totul la vedere' realizată de doamna Branduşa Armanca nu face parte din grila TVR 3, canal cu profil generalist, ci din grila TVR Timişoara, care este o televiziune în sine. Această producţie nu a figurat niciodată în grila curentă a TVR3, nici măcar punctual, ca 'Ediţie specială'', se arată în comunicat.

Totodată, Departamentul de comunicare al televiziunii publice notează că 'interviul cu preşedintele Traian Băsescu a fost realizat, pe plan local, pentru TVR Timişoara, fiind înregistrat duminică, 11 mai, în cadrul ediţiei speciale a emisiunii 'Totul la vedere', realizator şi moderator Brînduşa Armanca'.

Potrivi aceluiaşi document, interviul a avut o durată de 50 de minute şi a fost difuzat integral, ca ediţie specială a emisiunii 'Totul la vedere', pe frecvenţa regională a studioului TVR Timişoara în data de 13 mai, de la ora 22,00, precum şi pe site-ul www.tvrplus.ro.

'Aşadar, cazul de 'cenzură' invocat nu se poate aplica asupra unei emisiuni care nu figurează în grila de programe a unui canal'', punctează sursa citată.

Reacţia TVR vine în contextul în care Organizaţia ActiveWatch - Media Monitoring Agency a solicitat conducerii televiziunii publice, marţi, să comunice public de ce postul TVR 3 a oprit difuzarea unui interviu cu preşedintele Traian Băsescu.

'Ediţia în care era difuzat interviul cu preşedintele Traian Băsescu primise deja aprobare din partea TVR 3 pentru a fi difuzată. Ulterior, s-a luat decizia nedifuzării ei pe acest canal cu acoperire naţională şi a fost difuzată numai de canalul regional, TVR Timişoara', se arată într-un comunicat al ActiveWatch, transmis miercuri AGERPRES.

Organizaţia a solicitat conducerii TVR să comunice public motivul deciziei, adăugând că asupra ei 'planează suspiciuni îndreptăţite de cenzură şi care riscă să afecteze din nou credibilitatea instituţiei'.

Totodată, vicepreşedintele Comisiei pentru Cultură şi Media din Senat, Marius Paşcan, a solicitat, miercuri, conducerii Societăţii Române de Televiziune, respectiv preşedintelui-director general Stelian Tănase, să-şi precizeze poziţia cu privire la sesizarea realizatorului tv Brânduşa Armanca privind nedifuzarea, pe TVR 3, a unui interviu cu şeful statului. El a spus că doreşte dezbaterea subiectului în comisie, în regim de urgenţă.

De asemenea, PMP a cerut, miercuri, demisia directorului TVR 3 Răzvan Bucuroiu şi a preşedintelui interimar al SRTV Stelian Tănase.

'Ieri s-a întâmplat un fapt extrem de grav pentru democraţia românească, dar şi pentru această instituţie care, se pare, nu mai poate fi salvată de sub controlul politic. (...) Un interviu care a fost oferit de preşedintele României postului regional de televiziune TVR Timişoara a fost scos abuziv de pe postul public de televiziune TVR 3', a afirmat preşedintele PMP, Eugen Tomac, într-o conferinţă de presă.

Tag-uri: traian basescu, tvr
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ