Ponta: Salariile compensatorii de ASF sunt inacceptabile

| 03 iun, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că salariile compensatorii de la fostele instituţii care acum se află în componenţa Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) sunt inacceptabile. El a spus că a solicitat Ministerului de Finanţe o soluţie în acest caz şi că o decizie în acest sens ar putea fi luată în şedinţa de marţi a Guvernului.

"Mie mi se pare absolut inacceptabil să iei 800.000 de euro după ce ai luat 20.000-30.000 de euro pe lună într-o instituţie totuşi publică. În America, ştiţi foarte bine, s-au impozitat cu 90% bonusurile acelea de la băncile care au intrat în faliment. Cred ar trebui să facem acelaşi lucru şi am cerut Ministerului de Finanţe să găsim o soluţie", a spus Ponta, într-o conferinţă de presă, după şedinţa USL.

El a subliniat că această impozitare reprezintă o 'taxă pe obraz gros'. 

Întrebat dacă este posibil ca o decizie privind salariile compensatorii de la ASF să fie luată în şedinţa de Guvern de marţi, Ponta a răspuns că este foarte posibil.

"O să discut cu dl. preşedinte Ruşanu să văd cine a cerut acele aşa zise salarii compensatorii pe care tot ei şi le-au dat. Atenţie! Să nu credeţi că sunt prevăzute în vreo lege sau le-a dat cineva! Şi le-au dat ei, ei şi le-au votat, iar acum trebuie să fie plătite şi cred, repet, după ce ai lucrat la o instituţie publică şi ai avut 30.000 de euro salariu pe lună să mai iei şi 20 de salarii compensatorii este inacceptabil", a punctat premierul.

În ceea ce priveşte o posibilă impozitare cu 85% a salariilor compensatorii, Ponta a arătat că va vedea forma pe care Ministerul de Finanţe i-o va propune, precizând că aceasta se va aplica celor din domeniul reglementării în asigurări, pensii private şi piaţă de capital, adică la fostele instituţii care acum se află în componenţa ASF. 

La rândul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a arătat că liberalii susţin această impozitare a salariilor compensatorii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ