Ponta: săptămâna viitoare vreau Legea minelor în şedinţa de guvern

| 12 iun, 2013

Primul ministru Victor Ponta i-a solicitat  ministrului Economiei, Varujan Vosganian, să prezinte săptămâna viitoare în guvern forma finală a proiectului de lege a minelor. Premierul a atras atenţia că actul normativ "umblă pe la ministere", fără să fi obţinut toate avizele necesare.

"Avem două lucruri importante - proiectul de lege a minelor iniţiat de domnul ministru Vosganian. Cred că are o lună, două luni de când umblă pe la ministere. Săptămâna viitoare vreau să fie în şedinţa de guvern şi să-l trimitem la Parlament. Nu ştiu cine n-a dat încă avize. Domnul ministru, aveţi o săptămână. E un proiect de lege foarte important şi tot stăm că nu dau funcţionarii avize prin cine ştie ce ministere", a subliniat premierul.

Proiectul de lege a minelor a fost dezbătut în primă lectură în Guvern pe 15 mai. Ministrul Vosganian a spus că noul act normativ va permite reluarea activităţii minelor închise.

Vosganian afirma pe 9 mai că reluarea activităţii companiei miniere Remin Baia Mare nu ar fi posibilă fără modificarea Legii minelor, un nou proiect de act normativ ce va fi elaborat de autorităţi urmând să prevadă reluarea activităţii pentru toate minele închise.

De asemenea, premierul a amintit şi de Legea retrocedărilor, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea în aprilie în faţa Parlamentului. El a arătat că legea a fost acceptată şi de Curtea Constituţională şi de CEDO, dar că normele de aplicare stau "pe la ministere".

"Săptămâna viitoare, domnul secretar general, să fie pe ordinea de zi. Dacă e cineva care nu a dat aviz, o să-l dea în timpul şedinţei. Lucrăm încă în viteze foarte reduse", a afirmat Ponta.

Problema birocraţiei a fost semnalată şi de oficialii şi investitorii germani, care i-au transmis premierului câteva dintre problemele României.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ