PONTA: Un impozit special ar putea fi introdus pentru operatorii din turism

| 21 aug, 14:43

Premierul Victor Ponta a anuțat că ar putea fi introdus, din 2016, un impozit special pentru operatorii din turism, la o întâlnire cu operatorii din turism la Mamaia.

”Un impozit specific - s-a tot încercat introducerea sa -(...) care să însemne proceduri mai simple, controale mai puține, taxe mai mici și servicii mai bune pentru turiști. Dacă proiectul respectă plafonul de 5 milioane de euro cifra de afaceri, dacă asta duce la debirocratizare, sigur că îl sprijinim”, a declarat premierul.

”Trebuie să avem turism în tot timpul anului și în orașele mari, și în Bucovina, și în Deltă. (...) Sunt convins că turismul va participa la PIB mai mult decât a făcut-o până în prezent”, a precizat Ponta.

”Am citit o știre că a scăzut cu 50% numărul turiștilor români în Bulgaria. Nu pot să spun că am fost trist”, a mai spus premierul.

”Un impozit specific ar însemna controale mai puține”, a spus Ponta. Și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici a ținut să precizeze că această măsură ar fi una benefică. Mai mult, ministrul a precizat că taxa specifică ar putea fi aplicată din ianuarie 2016.

"Turismul din Romania înseamnă ceva mai mult decât litoralul. Dar pentru a funcţiona mai bine avem nevoie de taxe mai mici, controale mai puţine şi infrastructura mai bună. Vreau sa văd cât mai mulţi turişti străini în România", a completat premierul.

Premierul Victor Ponta, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, dar şi cel al Economiei şi Turismului, Mihai Tudose, au participat, la Mamaia, la o discuţie cu hotelierii despre posibilele soluţii pentru dezvoltarea turismului românesc.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ