Guvernul va face publică scrisoarea de intenţie şi memorandumul privind noul acord cu FMI

| 30 iul, 2013

Executivul va face publice memorandumul cu Comisia Europeană şi scrisoarea de intenţie adresată FMI cu privire la încheierea unui nou acord, a anunţat marţi premierul Victor Ponta, precizând că intenţionează ca, la începutul sesiunii parlamentare de toamnă, să prezinte Legislativului elementele acordului.

"Zilele trecute, au fost negocieri lungi, dificile, dar în final fructuoase cu partenerii noştri internaţionali. Practic, mâine vom putea anunţa - şi reprezentanţii CE, ai FMI şi noi - elementele unui viitor nou acord. Intenţionez, pe de o parte, având, evident, acordul CE şi al FMI, să dăm publicităţii pentru prima dată atât memorandumul cu CE, cât şi scrisoarea de intenţie cu FMI. Ştiţi că atunci cânt eram în opoziţie, ceream acest lucru, acum suntem la putere. Am întrebat, cu avizul lor în cel mai scurt timp - eventual mâine sau când se poate - să facem publice, nu sunt lucruri secrete", a spus Victor Ponta, la începutul şedinţei de guvern.

Premierul a menţionat că îşi propune să prezinte elementele noului acord şi în Parlament.

"La începutul sesiunii parlamentare, o să mă adresez preşedinţilor celor două Camere cu rugămintea de a putea să prezentăm în faţa Parlamentului elementele unui nou acord, în aşa fel încât să fie o decizie nu doar a Guvernului României, ci şi a Parlamentului şi a tuturor forţelor politice responsabile. Că vom găsi, ca de obicei, iresponsabilii de serviciu, în Parlament, la Cotroceni, unde or fi ei, care vor fi contra, e problema lor", a afirmat Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat luni, la Palatul Victoria, că au fost încheiate negocierile pentru un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional, rezultatele urmând să fie anunţate miercuri.

Boardul Fondului Monetar Internaţional a anunţat la finele lunii trecute încheierea cu succes a acordului României cu FMI, cel de al doilea acord de tip stand-by, constatând îndeplinirea tuturor ţintelor importante, a acţiunilor prealabile şi remarcând progresele în direcţia stabilităţii macroeconomice şi pe calea reformelor structurale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ