Președintele Klaus Iohannis a făcut marți o serie de comentarii cu privire la platforma lansată de premierul Dacian Cioloș. Ș

| 18 oct, 15:30

Președintele Klaus Iohannis a făcut marți o serie de comentarii cu privire la platforma lansată de premierul Dacian Cioloș. Șeful statului susține că ”Platforma 100” este una care conține principii bune care ar trebui să ghideze viața politică.

”Este o platformă foarte bună. Sunt acolo chestiuni pe care ni le dorim cu toții, principii care e bine să ne ghideze în viața politică și economică. În ansamblu este o platforma de principii și valori pe care o găsesc bună.

Bănuiesc că domnul Cioloș nu a venit cu această platformă doar să arate lumii că are  o gândire sănătoasă, ci că este dispus să meargă mai departe, pe ce poziție, asta depinde în primul rând de alegători. Avem alegeri parlamentare, nu guveramentale. Guvernul se stabilește ulterior prin proceduri care mă implică și pe mine și partidele politice și Parlamentul care va fi constituit.

Este un pas bun această platformă pentru că partidele se vor putea decide să susțină sau nu această platformă, dar cred că este nevoie și de alți pași”, a declarat Iohannis.

Șeful statului a precizat și că a vorbit luni cu Dacian Cioloș despre acest proiect.

”Am avut o discuție, chiar ieri, și domnul Cioloș mi-a spus că intenționează să lanseze această platformă.  Este un document al domniei sale pe care l-a prezentat.

Sper să fie o bază seriosă de discuție pentru campania electorală”, a declarat Iohannis.

Întrebat dacă există o axă Iohannis - Cioloș - PNL, pfreședintele a răspuns: ”Nu cred că există o axă, dar în România sunt oameni și partide care cred că e nevoie de o clasă politică curata, de reafirmarea partidelor politice”.

Totodată, Klaus Iohannis a precizat că după alegerile de la finalul acestui an, România va avea un premier politic.

”După 11 decembrie, România va avea evident un premier politic, care va fi propus de partide politice. Premier tehnocrat înseamnă premier independent politic.

Dacian Cioloș este un premier independent politic pentru că eu l-am desemnat fără să fie propus din partea vreunui partid. Așa ceva nu vom avea după alegeri, ci un guvern politic care reprezintă voința unui partid sau a unor partide care să vrea sa mergă împreună”, a mai spus Iohannis.

De asemenea, întrebat care va fi poziția sa în campania electorală, președintele a răspuns: ”Cea pe care o vedeți. Eu mă implic în conștientizarea nevoii de reformă, de politică curată, transparetntă. Dar nu mă vedeți pe mine spunând să votați un partid sau altul. Eu vreau să particip în claroficări și să vin cu lămuriri care sunt importante înaintea alegerilor”.

Iohannis a criticat şi partidele care îşi măresc rândurile cu politicienii penali.

”Nu există niciun partid foarte bine reformat, foarte modern, foarte deschis, dar exista partide care au înțeles nevoia de reformare, care se străduiesc cât se poate de bine. Se vede cu ochiul liber că sunt unii care au eliminat din discuție penalii, și alții care îi atrag ca magnetul. Sunt alții care au înțeles că trebuie să meargă spre reforăa, alții doar își atrag penalii în partide, fac găști acolo. Acest lucru trebuie văzut de alegători”, a mai spus șeful statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ