Preda: Dacă Blaga nu ar mai fi în fruntea PDL, Opoziţia ar fi unită

| 11 feb, 2014

Europarlamentarul Cristian Preda apreciază că Opoziţia ar fi unită dacă Vasile Blaga nu s-ar mai afla în fruntea Partidului Democrat Liberal şi îi invită pe 'membrii de bună credinţă' democrat-liberali să-l abandoneze pe actualul lider al PDL.

"În privinţa relaţiilor cu alte partide, Vasile Blaga a făcut totul pentru a se despărţi de aliaţii din 2012, indiferent că se numeau Ungureanu, Pavelescu sau Neamţu. Cei care deplâng lipsa de unitate a opoziţiei ar trebui să ştie că există şi un vinovat: Vasile Blaga. Dacă el n-ar mai fi în fruntea PDL, a doua zi opoziţia ar fi unită. Acum, când barca sa ia apă, Blaga practică atacul la persoană, reproducând tezele Antenei 3: Mişcarea Populară e făcută pentru Udrea, iar Boc nu era nimic fără partid. Îi invit pe toţi membrii de bună credinţă din PDL să-l abandoneze pe Blaga", afirmă Preda, marţi, într-o postare pe blogul personal.

Europarlamentarul susţine că actualul lider PDL a refuzat să-şi asume 'rezultatul dezastruos' de la alegerile din decembrie 2012, şi a câştigat 'la limită', împotriva Elenei Udrea, conducerea partidului, într-o Convenţie în care 'acuzelor de fraudă li s-a răspuns ascunzând buletinele de vot'.

Citeşte şi: Băsescu: Membrii Mişcării Populare să nu atace PDL, ar fi cea mai mare greşeală

Citeşte şi: Blaga, despre apelul lui Băsescu la FMP: "E o distanţă mare între «Adio, PDL! » şi aceste declaraţii"


"Din acel moment şi până în ziua de azi, Vasile Blaga a încurajat în interiorul PDL excluderi şi anateme. Nu a reacţionat nici când TRU o descria pe Macovei ca 'procuror comunist', nici când Alin Popoviciu cerea excluderea lui Baconschi, a lui Funeriu şi a lui Paleologu, nici când s-a cerut pedepsirea mea pentru delict de opinie, pe baza articolului introdus în statut pentru a-i îndepărta pe corupţi. Lui VB nu i s-a părut nefiresc să sprijine în alegerile din partid un candidat care eşuase în încercarea de deveni deputat în defavoarea lui E. Tomac, singurul care luase 80% din voturi la legislative', mai precizează Preda.

El îl acuză pe Blaga că nu a împărţit puterea şi responsabilităţile în PDL şi nici nu a creat cooperare în interiorul partidului.

"A încurajat opoziţia faţă de Băsescu (PDL nu a mai sprijinit public vreo iniţiativă a preşedintelui) şi atitudinea călduţă faţă de USL. Ca recompensă, familia sa a primit contracte cu statul: cel puţin asta au spus ziariştii despre o firmă care ar trebui să păzească o autostradă (!?).Strategia lui Blaga a raliat o singură persoană (M. Macovei) şi a îndepărtat sute de membri, mulţi dintre ei veniţi la Mişcarea Populară", mai scrie Preda.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 feb, 2014
cantautore
Corolar
Dacă Băsescu nu s-ar mai pune mereu cireasa pe orice prajitura politica, opozitia ar fi unita...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ