Predicţie Google: Peste 35 de ani mintea umană va fi stocată în computere

| 21 iun, 2013

În  doar peste 30 de ani, oamenii vor putea să încarce mintea lor  în computere și pot deveni nemuritor digital – un eveniment numit singularitate, a declarat Ray Kurzweil, director de inginerie la Google. El susține de asemenea că părțile  biologice ale corpului nostru vor fi înlocuite cu piese mecanice și acest lucru  ar putea întâmpla peste 90 de ani.

Futuristul Ray Kurzweil de la Google a făcut predicţiile în cadrul unui Congres ţinut la New York, organizat la iniţiativa multimilionarului rus Dmitry Itskov. El a utilizat termenul de singularitate, introdus în circuit de matematicianul Neumann în anii '50, şi care se referă la devoltarea suprainteligenţei prin utilizarea tehnologiei. Kurzweil susţine că inteligenţa şi creierul unei persoane vor fi stocate digital pentru totdeauna, chiar şi după ce moare.

El a adăugat că acest lucru, menţionând singularitatea drept numurire digitală, va fi posibil prin inginerii neuronale şi face referire la progresele realizate spre modelarea creierului precum şi la tehnologiile care pot înlocui funcţiile biologice. Astfel de exemple au fost oferite de LoveScience şi ele includ implantul cohlear, adică ataşarea la nervul cohlear a unui dispozitiv care stimulează electronic auzul pentru cineva care este surd, sau tehnologiile care pot restabili abilităţile motorii după ce sistemul nervos a fost afectat.

Kurzweil a declarat că părţile fragile, biologice din corpul uman vor fi înlocuite cu piese non-biologice în viitor. El a spus că partea non-biologică va deveni atât de puternică încât se va putea modela complet şi se va înţelege perfect cu partea biologică.

Martine Rothblatt, CEO al companiei United Therapeutics, a introdus ideea de "mindclones", care reprezintă nişte versiuni digitale ale oamenilor care pot trăi pentru totdeauna şi care prin aşa numitele "mindfiles" se pot stoca aspecte ale personalităţilor noastre. Ea a spus că va rula un fel de software de conştiinţă iar prima companie care va dezvolta aşa ceva va avea mii de Google.

În discursul de la New York, Kurzweil a vorbit şi despre nemurire şi despre modul cum consideră el că se va dezvolta organismul uman. "Vom deveni din ce în ce mai non-biologici până la punctul în care partea non-biologică o va domina pe cea biologică pentru că aceasta din urmă nu va mai fi atât de importantă", susţine futuristul de la Google.

Avatare digitale pentru vindecarea Schizofreniei

Un sistem de avatar,  care poate ajuta  schizofrenicii să controleze vocile din capetele lor, este  dezvoltat de cercetatorii britanici. Ca parte a  tratamentului, pacienții  pot crea un avatar alegând un chip și o voce de persoană şi ei vor crede atunci că acestea sunt în capul lor. Terapeuţii  pot încuraja apoi pacienţii pentru a se opune avatarului, ceea ce va spori încrederea lor în relațiile cu halucinațiile lor.

Prima etapă în terapie este crearea unui avatar pe calculator, alegând fața și vocea persoanei care cred ei că le vorbește. Apoi sistemul  sincronizează buzele avatarului cu discursul său, care să permită unui terapeut să vorbească cu pacientul prin avatar în timp real. Terapeutul  încurajează astfel pacientul să se opună vocii și, treptat, îl învață să preia controlul. Pacienţii pot interacţiona cu avatarul ca şi cum acesta ar fi o persoană reală.

Multe  dintre vocile auzite de schizofrenici amenință să-i omoare pe ei sau pe familiile lor. “Vom avea, de asemenea,  organisme non-biologice – putem crea organisme cu tehnologia Nano, putem crea  organele virtuale și realitate virtuală, în care realitatea virtuală va fi la  fel de realistă ca şi realitatea actuală. Organismele  virtuale vor fi la fel de detaliate și convingătoare ca şi corpurile  reale", susţine Kurzweil.

Acesta a adăugat că "avem  nevoie de un corp, inteligența noastră este îndreptată spre un trup, dar nu  trebuie să fie acel corp fragil, biologic care este supus la tot felul de  eşuări". "Cercetările  au arătat că oamenii, de fapt, încep să se identifice în mod subiectiv cu avatarul  lor.

"Vom avea milioane de  medii virtuale pentru a vom explora si vom extinde literalmente creierul nostru. Acum avem doar 300 de milioane de modele organizate într-o ierarhie mare  pe care  sa o creăm noi înșine. Dar am putea face ca  300 miliarde sau 300 de trilioane. Ultima dată când ne-am extins am creat limbajul și arta și știința", a spus reprezentantul Google.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ