Predoiu: Lipsa de credibilitate a Guvernului ar putea pune în pericol un nou acord cu FMI

| 02 oct, 15:11

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu susține că lipsa de credibilitate a Guvernului ar putea pune în pericol un nou acord cu Fondul Monetar Internațional.

"Lipsa de credibilitate a Guvernului PSD-Ponta ar putea pune în pericol un nou acord, cu consecințe negative pentru România pe piețele financiare. Iată, deci, efectele politicii de înșelăciune în relațiile cu partenerii, dusă de Guvernul Ponta, politicii de restaurație a influenței politice în companiile de stat și politicii de propagandă și minciună publică dusă de același Guvern Ponta. Efectul este că interesul național de a avea o economie reformată a fost sacrificat pentru interesele financiare ale elitei politice pesediste și ale aliaților din arcul guvernamental", afirmă Predoiu, într-o declarație de presă remisă vineri AGERPRES.

El afirmă că Guvernul Ponta nu a realizat reformele la care se angajase.

"Mai bine de un an de zile, pentru că datoriile politice către baronii PSD, incompetența și corupția Guvernului PSD-Ponta au prevalat în raport cu obligațiile de reformă asumate prin acordurile cu FMI și Comisia Europeană, n-am auzit decât declarații bățoase din partea Guvernului că nu avem nevoie de un nou acord cu FMI", arată liberalul.

Predoiu susține că Ponta și miniștrii lui au jucat cartea naționalismului economic, deoarece în mai 2015 delegațiile FMI și CE au descoperit că Guvernul nu a făcut mai nimic din ce se angajase: privatizarea CFR Marfă, asigurarea unui management independent politic și profesionist în companiile de stat, reformele din sectorul energetic, schimbările nesustenabile din Codul fiscal, reorganizarea și raționalizarea rețelei de spitale, atingerea obiectivului MTO de deficit structural de 1% din PIB în 2015 și menținerea acesteia în viitor, stingerea arieratelor etc.

"În loc să asume eșecurile și măcar să treacă la treabă să recupereze, Ponta a preferat o atitudine sfidătoare față de FMI, contrar intereselor României. Astăzi, după eșecul Guvernului în respectarea angajamentelor din acordul cu FMI și decredibilizarea guvernului român, Ponta se răzgândește și vrea din nou un certificat de bună purtare de la FMI", completează liberalul.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 oct, 16:15
liviuioan
--plodul- BIR prostiei
... la pachet cu _ 25 % si focul de la ANRP iar cei de la FMI--creduli din astia cauta .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ