Premieră: Vânzările globale de smartphone-uri le-au depăşit pe cele de telefoane simple

| 14 aug, 2013

Vânzările de smartphone-uri la nivel global le-au depăşit în trimestrul al doilea pentru prima dată pe cele de telefoane mobile simple, după ce au consemnat un avans de 46,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, potrivit firmei de cercetare Gartner, citată de MarketWatch.

Pentru 2013 compania de cercetare Gartner se aşteaptă ca vânzările de telefoane mobile, smartphone-uri şi telefoane cu funcţii de bază, să se situeze la 1,82 miliarde de unităţi, conform Mediafax.

Vânzările globale de smartphone-uri au crescut în trimestrul al doilea cu 46,5%, la 225 milioane de unităţi, în timp ce telefoanele mobile simple s-au situat la numai 210 milioane de unităţi în aceeaşi perioadă.

Pe piaţa smartphone, sistemul de operare Android, al grupului Google, şi-a întărit poziţia, cu o cotă de piaţă de 79% în trimestrul al doilea, comparativ cu 64,2% în perioada similară din 2012. Cota de piaţă a sistemului de operare iOS al Apple, principalul rival al Google, a scăzut de la 18,8% la 14,2%.

Windows Phone, sistemul de operare al Microsoft, a reuşit să urce pe locul al treilea, depăşind pentru prima dată BlackBerry, dar rămâne la distanţă mare faţă de Android şi iOS. Cota de piaţă a Windows Phone a urcat de la 2,6% la 3,3%.

Samsung şi-a consolidat poziţia de lider în rândul producătorilor de telefoane mobile, cu o cotă de piaţă de 24,7% în trimestrul al doilea, notează Gartner.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ