PREMIERUL INTERIMAR al Republicii Moldova a dispus efectuarea de controale în baruri, cluburi şi discoteci

| 02 noi, 14:30

Premierul interimar al Republicii Moldova, Gheorghe Brega, a dispus luni efectuarea de controale în toate localurile de divertisment de pe teritoriul republicii pentru a verifica dacă acestea dispun de planuri de măsuri antiincendiu şi dacă aceste măsuri sunt respectate, informează într-un comunicat Biroul de presă al executivului de la Chişinău.

Anunţul a fost făcut de premierul interimar în timpul unei şedinţe de guvern care a început cu un minut de reculegere în memoria victimelor incendiului de vineri seară din clubul bucureştean Colectiv, în care şi-au pierdut viaţa 30 de oameni şi au fost răniţi aproape 200, dar şi în memoria celor 224 de persoane care au murit sâmbătă, în Egipt, în prăbuşirea avionului Airbus A321-200 al companiei ruse Kogalîmavia. 

La rândul său, ministrul de interne în exerciţiu, Oleg Balan, a indicat că aceste verificări, programate să înceapă luni, vor continua în următoarele două săptămâni. 

Totodată, guvernul Republicii Moldova a îndemnat populaţia să doneze sânge pentru victimele incendiului din clubul Colectiv din Bucureşti. Cetăţenii moldoveni pot merge zilnic la punctele de recoltare a sângelui ale Centrului Naţional de Transfuzie a Sângelui din Chişinău, Bălţi sau Cahul. 

Preşedintele Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Iurie Leancă, anunţase anterior că va merge luni, împreună cu echipa sa, la Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui din Chişinău, pentru a dona sânge. Un anunţ similar a fost făcut şi de ministrul apărării în exerciţiu, Anatol Şalaru. 

'Militarii armatei naţionale a Republicii Moldova sunt alături de durerea fraţilor noştri. Am transmis condoleanţele mele şi ale întregii armate a Republicii Moldova autorităţilor de la Bucureşti', declarase Şalaru, într-un comunicat în care specifica faptul că militarii vor putea dona sânge la Academia Militară "Alexandru cel Bun" şi în incinta Brigăzii 2 Infanterie Motorizată în data de 3 noiembrie şi la Centrul pentru Diagnostic din Chişinău, în 4 noiembrie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ