REPUBLICA MOLDOVA: Liberal-democraţii nu vor participa deocamdată la negocierile pentru crearea unei noi alianţe

| 02 noi, 08:45

Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova (PLDM) nu s-a decis încă dacă va participa sau nu la negocierile cu Partidul Democrat şi Partidul Liberal, împreună cu care s-a aflat până acum la guvernare, în vederea constituirii unei noi coaliţii de guvernământ, relatează luni presa de peste Prut, transmite Agerpres.

Preşedintele interimar al PLDM, fostul premier Valeriu Streleţ, a declarat în urmă cu o zi că liberal-democraţii vor lua o decizie finală în cadrul Consiliului Politic Naţional, în finalul unei reuniuni cu mai mulţi membri PLDM din teritoriu. 

În cadrul partidului, a spus el, există opinii diferite privind participarea formaţiunii la guvernare, dar PLDM nu va participa la negocieri în zilele viitoare. 

'Decizia finală privind participarea PLDM la viitoarea alianţă de guvernare va fi luată la Consiliul Politic Naţional, care va fi convocat în scurt timp. Opiniile sunt diferite (...) şi trebuie analizate', a afirmat Streleţ. 'Deocamdată, nu participăm la negocieri până nu vom avea decizia consiliului', a subliniat liderul interimar al PLDM. 

Totodată, Valeriu Streleţ a precizat că 'odată ce PD şi-a asumat această stare de haos şi a votat pentru demiterea guvernului, acesta trebuie să fie pregătit pentru orice fel de scenarii', relatează Moldova.org. În opinia sa, PD a comis o crimă politică, votând demisia executivului. 'Nu mai vreau să aud de democraţi deloc acum', a remarcat fostul premier. 

Guvernul condus de Valeriu Streleţ a fost demis joi, în urma unei moţiuni de cenzură iniţiate de socialişti şi de comunişti, care a fost votată şi de Partidul Democrat, care şi-a justificat gestul prin necesitatea formării unei noi coaliţii după ce actuala Alianţă pentru Integrare Europeană -3 pierduse majoritatea ca urmare a arestării liderului PLMD, Vlad Filat, într-un răsunător dosar de corupţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ