Premierul: ministrul Mediului nu trebuie să fie influenţat de campanii împotriva gazelor de şist

| 29 mai, 2013

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Mediului, Rovana Plumb, să nu se lase influenţată de campanii împotriva intereselor ţării de a explora noi surse de energie. Acesta a arătat că România trebuie să fie o ţară care îşi înţelege interesele strategice, cu respectarea normelor de mediu.

"Doamna ministru Plumb, cu respectarea tuturor normelor de mediu, însă trebuie să mergem mai departe pe drumul corect pe care au mers Statele Unite ale Americii şi merg ţările europene, acela de a explora noi surse de energie, repet, cu respectarea tuturor normelor de mediu, cu informarea corectă a populaţiei, dar fără a ne lăsa totuşi influenţaţi indiferent de ce fel de campanii şi indiferent de unde sunt aceste campanii purtate. E vorba de securitatea energetică a României, de interesul nostru pe termen mediu şi lung şi e vorba dacă vrem în continuare să fim dependenţi de importul de gaze din Rusia, de unde vin ele, sau dacă vrem să fim noi producători de energie şi să exportăm", a spus Victor Ponta ministrului.

Premierul a arătat că România trebuie să fie o ţară care îşi înţelege interesele strategice. Săptămâna trecută, după ce a participar la lucrările Consiliului European privind sectorul energetic, premierul Victor Ponta a declarat că instituţia comunitară are opţiunea de a permite statelor membre să îşi adapteze legislaţia pentru a încuraja explorarea şi exploatarea gazelor de şist, cu respectarea standardelor de mediu.

Din ministerul Sănătăţii "pleacă" documente neasumate

Tot la şedinţa de guvern, premierul Victor Ponta i-a atras atenţia  ministrului Eugen Nicolăescu că din ministerul său "pleacă" documente neasumate de Guvern şi că lipsa de coerenţă va duce la apariţia unor "idei năstruşnice" în domeniu.

"Domnul ministru, cu cât mai puţine informaţii care pleacă din minister - despre care nu ştiţi nici dumneavoastră, nici eu - cu atât mai bine, că în fiecare zi trebuie să mai răspundem la nişte întrebări despre care cred că nu ştim, şi trebuie să faceţi ceva în minister, totuşi. Când se pleacă cu un proiect, să fie clar că e un proiect asumat şi discutat în Guvern, altfel mai mult ne scuzăm şi ne explicăm", i-a spus Victor Ponta ministrului.

Nicolăescu a fost de acord cu cele afirmate de premier, dar a precizat că trebuie să existe transparenţă în actul decizional, între cei doi având astfel loc un schimb de replici. "Anumite lucruri care sunt în stadiu de proiect în grupuri de lucru, dacă unii doresc să le dea la presă, nu putem să-i oprim. Sigur, să încercăm să le povestim că, de fapt, cât nu sunt asumate, sunt numai simple ciorne şi nu trebuie să răspundem noi pentru ele", a afirmat Nicolăescu.

Premierul a subliniat că lipsa de coerenţă aduce deficienţe de comunicare. "Să ştiţi că, fără coerenţă, o să rămână doar că fiecare vine cu câte o idee năstruşnică şi, la câte probleme avem în sănătate, numai de idei năstruşnice n-avem nevoie", a avertizat Ponta.

Mai multe echipe de specialişti lucrează la o iniţiativă legislativă privind implementarea proiectului-pilot pentru salarizarea medicilor şi asistenţilor medicali din unităţile sanitare publice cu paturi.

Potrivit unuia dintre proiectele de act normativ în lucru, prezentat marţi, venitul medicului din spital se compune dintr-o parte fixă, una variabilă, sporurile pentru condiţiile de muncă şi veniturile din gărzi.



loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ