Ponta vrea o cursă directă Bucureşti-Beijing. Tarom nu are avioane pentru distanţe lungi

| 03 iul, 2013

Tarom nu poate zbura la Beijing cu avioanele pe care le are în prezent, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul executiv al Tarom, Nicolae Demetriade, după ce premierul Victor Ponta a afirmat că şi-ar dori o cursă a operatorului naţional aerian către China.

"Ne dorim cu toţii să zburăm nu doar la Beijing, ci şi la New York sau în alte oraşe. Dar trebuie să vedem posibilităţile pe care le avem şi analizăm orice şansă. În acest moment nu putem să zburăm la Beijing cu avioanele pe care le avem. Nu avem un avion care să poată asigura acest lucru", a afirmat Demetriade, întrebat cum comentează declaraţia lui Ponta.

Aflat în vizită în China, Ponta a afirmat că dacă Tarom va avea nevoie de sprijin din partea guvernului îl va avea, pentru deschiderea unei linii aeriene către Beijing.

"Din păcate, în tot jurul României, pe unde au mai fost curse directe, acestea s-au închis. Ştiu că cea de la Budapesta s-a închis, Sofia nu există, Belgrad...singurele care mai funcţionează sunt companiile naţionale din Turcia şi cea din Austria. Dacă putem, în vreun fel, să facem o asemenea legătură viabilă şi din punct de vedere economic, aş face-o cu mare plăcere", a spus Ponta.

Potrivit Tarom, există în schimb trei solicitări scrise ale unor companii din China care doresc să opereze pe ruta Bucureşti.

"Cât de mare poate să fie frecvenţa unor curse Bucureşti-Beijing astfel încât să fie avioanele pline şi să poată fi profitabile? Pentru că dacă sunt săptămânale, cu rămânerea echipajului acolo timp de o săptămână, costurile cresc atât de mult încât până la urmă un astfel de zbor poae deveni nerentabil", a afirmat Dan Pascariu, preşedintele CA al Tarom.

Operatorul naţional a avut zboruri către Beijing şi New York, dar a renunţat la aceste destinaţii în anul 2003

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ