Preşedintele Băsescu vizează orizontul de timp 2018-2019 pentru adoptarea euro în România (presa germană)

| 31 ian, 2014

România urmăreşte introducerea monedei euro peste patru sau cinci ani, potrivit unor afirmaţii ale preşedintelui Traian Băsescu făcute vineri la Berlin şi preluate de portalul de ştiri n-tv.de.

'Ţinta noastră este să intrăm în zona euro în 2018-2019', a spus Băsescu în cadrul vizitei începute vineri în capitala germană, cu precizarea că România va îndeplini chiar mai devreme condiţiile pentru aderarea la zona euro. 'Este sigur că vom îndeplini încă de anul acesta condiţiile de la Maastricht, adică toate', a mai spus preşedintele României, potrivit sursei citate.


Pentru că statului (care deţine 45% din economie) îi lipseşte încă masiv competitivitatea, la Bucureşti se doreşte mai întâi luarea de măsuri de redresare, şi mai exact prin privatizări accelerate, constată sursa citată.


Băsescu a adresat chiar o critică precaută la adresa celor care pleacă din România, forţă de muncă foarte calificată, pentru a-şi căuta de lucru în ţări precum Germania sau Franţa. 'Desigur că, pentru noi, nu este nicio plăcere să vedem cum 'creierele' din România vin în Germania, şi nu numai', a mai spus el.


Dacă în prezent au apărut critici în anumite state ale UE cu privire la emigraţia românilor nu atât de înalt calificaţi, atunci preşedintele îşi doreşte ca aceste voci critice să şi mulţumească în acelaşi timp pentru forţa de muncă foarte bine pregătită, mai notează n-tv.de.

Tag-uri: euro, traian basescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ