Băsescu: Lecţiile ultimilor ani pentru majoritatea parlamentară vor revoluţiona selecţia politicienilor

| 31 ian, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, vineri, că România are încă probleme în ceea ce priveşte selectarea oamenilor care ajung în Parlament, adăugând că lecţiile din ultimele doi ani pentru actuala majoritate parlamentară vor conduce la revoluţionarea modului de selectare a acestora.

'Încă avem probleme în selectarea oamenilor politici care ajung în Parlament. Partidele încă nu au responsabilitatea selecţiei celor mai buni oameni pe care îi au la dispoziţie, dar convingerea mea este că lecţiile ultimilor doi ani pentru actuala majoritate parlamentară vor duce la revoluţionarea modului de selectare a oamenilor politici', a spus Băsescu, la Berlin, la Conferinţa federală de presă cu jurnaliştii acreditaţi la Parlamentul german (Bundestag).

El a precizat că problema statului de drept în România este larg discutată în UE.

'Au fost majorităţi parlamentare care au încercat să nesocotească faptul că România a îndeplinit demult criteriile de la Copenhaga, care vizează statul de drept. Au fost încercări de nerespectarea statului de drept în vara anului 2012, ca de altfel şi în luna decembrie 2013. Ceea ce este semnificativ şi este relevat şi în raportul de monitorizare al CE e că instituţiile statului au oprit încercările de a nesocoti statul de drept, fie că discutăm de decizii ale Curţii Constituţionale, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sau acţiuni ale Parchetului General', a afirmat şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu efectuează vineri o vizită de lucru în Germania.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ