PMP rămâne singura şansă a regimului Băsescu

| 31 ian, 2014

Joi, punctualitatea cucului de la Cotroceni a fost dată peste cap. Traian Băsescu n-a mai ieşit la ora 18.30 pentru a-şi acuza adversarii politici, ci a bifat un nou atac la ora 14.30 la adresa lui Victor Ponta pe tema Codului penal şi a Codului de procedură penală.

Discursul oarecum matinal al şefului statului a părut surpinzător, după ce ne obişnuise cu nărav, anume ca la ceas de seară să ne delecteze cu tot felul de atacuri calomnioase şi scenarii conflictuale.

A fost nevoie să aşteptăm venirea serii pentru a înţelege de ce preşedintele Băsescu nu a mai apărut cu declaraţii când ne obişnuise. Slotul orar fusese ocupat de madam Udrea care îşi anunţase plecarea din PDL şi a organizat o conferinţă de presă pentru a ne informa că s-a înscris în PMP. Cu alte cuvinte, şeful statului i-a creat un culoar mediatic fostei consiliere, încercând să ofere astfel PMP-ului câteva minute de expunere la televizor.

Demisia deputatei de Roman din PDL echivalează în plan simbolic cu evacuarea lui Traian Băsescu din PDL. Elena Udrea rămăsese ultimul bastion băsist în formaţiunea condusă de Vasile Blaga, iar buldogul devine astfel stăpânul incontestabil al moşiei portocalii. După ce politiciana blondă a pierdut atât lupta pentru şefia PDL în prima parte a anului trecut, după ce toate actele de dizidentă nu au avut rezultatele scontate, Elena Udrea pleacă la PMP cu arme şi bagaje.

Care arme şi bagaje nu-s într-atat de impresionante pe cât încearcă să sugereze aparatul de propagandă din zona preşedintelui Băsescu. Zestrea pe care Elena Udrea o ia din PDL la PMP este deocamdată subţire – o mână de senatori şi deputaţi pe care îi aduce lângă grupul de intelectuali care se plictisiseră de atâta singurătate în formaţiunea “populară”.

Printre acoliţii pe care Elena Udrea i-a mutat în PMP nu se numără însă şi Emil Boc, fostul premier fiind unul dintre numele vehiculate la bursa zvonurilor ca viitor fost pedelist. În realitate, despărţirea lui Emil Boc de PDL pare strict o problemă de timp, dacă ţinem cont că actualul primar al Clujului n-a ieşit niciun moment din vorba stăpânului său politic şi este de aşteptat să nu o facă nici de acum încolo.

Cu alte cuvinte, PMP pare a strânge “elita” guvernării dezastruoase a PDL. Politicieni pe care românii îi asociază cu măsuri aberante de austeritate şi pe care cetăţenii i-au rejectat în decembrie 2012 se reunesc sub steagul Mişcării Populare. Ei defilează ca şi cum nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase, fluturând pe la nasul cetăţenilor eticheta unui aşa-zis partid nou şi imaculat, pus pe fapte bune.

Staţi liniştiţi, dragi PMP-işti. Românii n-au memoria aşa scurtă. Ei ştiu cât au pătimit când voi guvernaţi ţara, când, în numele depăşirii crizei economice le tăiaţi salarii şi pensii în timp ce clientela politică prospera şi era abonată la banul public. Cuplul politic Băsescu-Udrea va afla în doar câteva luni că imaginea politicilor dezastruoase nu a trecut. Iar cele zece procente despre care Elena Udrea vorbea ca fiind ţinta PMP în alegerile pentru Parlamentul European se vor dovedi în luna mai doar o exagerare fără niciun temei. Udrea şi ai ei schimbă doar partidul, năravurile rămân aceleaşi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 ian, 2014
Magda
Articol sub influenta varanista, in mod vadit !
Traiasca D-l Basescu presedintele competent si inteligent !
Puscaria varanilor !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ