Preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, cercetat în libertate

| 14 mai, 2013

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, reţinut ieri pentru corupţie, va fi cercetat în libertate, după ce Curtea de Apel Târgu Mureş a respins, azi, propunerea DNA de arestare preventivă a acestuia.

Astfel, Borboly Csaba şi celelalte trei persoane reţinute vor fi cercetaţi în libertate, având interdicţia de a părăsi localităţile de domiciliu. Decizia instanţei poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore.

Ieri, Borboly Csaba a fost reţinut de către procurorii DNA, pentru două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, ambele în formă continuată, luare de mită în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, două infracţiuni de instigare la uz de fals, două infracţiuni de fals intelectual şi denunţare calomnioasă.

În acelaşi dosar au fost reţinuţi consilierul  judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Harghita, Palffy Domokos, directorul executiv al Direcţiei Drumuri Judeţene din cadrul CJ, Csiszer Botond-Benedek, şi fostul vicepreşedinte al CJ, Sofalvi Laszlo.

Procurorii susţin că Borboly Csaba, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Harghita, a dispus în mod nelegal şi nejustificat, în luna decembrie 2010, decontarea sumei de 1.888.914,20 lei în favoarea constructorului SC Stravia Group SRL pentru o serie lucrări de reabilitare a unui drum judeţean.

Prejudiciul produs judeţului Harghita în acest caz este evaluat la 629.178,85 lei şi un folos material echivalent pentru SC Stravia Group SRL, mai spun procurorii. În plus, în perioada 27-29 decembrie 2010, Borboly a dispus în mod nelegal şi nejustificat decontarea sumei de 672.051,59 lei în favoarea constructorului SC Stravia Group SRL şi a sumei de 496.632,84 lei în favoarea constructorului SC Bridge Road Construct SRL, în ambele cazuri pentru materiale lăsate în custodie.

În octombrie 2012,  preşedintele CJ Harghita a semnat o plângere penală către Inspectoratul de Poliţie al judeţului Harghita, în care a acuzat o altă persoană de  înşelăciune, pentru că ar fi plăsmuit un raport al dirigintelui de şantier, nedatat, în baza căruia ar fi fost posibilă plata sumei de 1.888.914,20 lei către SC Stravia Group SRL.

Borboly Csaba, care este şi preşedintele organizaţiei teritoriale Ciuc a UDMR, deţine funcţia de preşedinte al CJ Harghita din anul 2008.

UDMR susţine că reluarea cercetărilor "într-un caz care datează de mai mulţi ani" cu doar două săptămâni înainte de Congresul Uniunii nu este întâmplătoare.

Tag-uri: Borboly Csaba, DNA, UDMR
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ