Preşedintele CJ Vaslui, despre percheziţiile DNA: "Există suspiciuni. Presupun"

| 08 sep, 23:30

Percheziţiile procurorilor DNA la sediul Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui s-au încheiat după aproximativ 10 ore. Preşedintele instituţiei, Dumitru Buzatu, a declarat la finalul percheziţiilor că au fost solicitate în principal documente privind derularea proiectului de reabilitare a sistemului de apă şi canalizare, documente privind achiziţiile şi alte proiecte din cadrul instituţiei, transmite Agerpres.

 

'Presupun că există nişte suspiciuni, pentru că altfel nu ar veni nimeni să facă percheziţii şi să ridice documente. Ordinul de percheziţie a vizat biroul preşedintelui CJ şi birourile în care existau documentele solicitate. (...) Dacă va fi necesar, vom angaja un avocat, dar deocamdată nu angajăm pe nimeni. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă', a precizat Dumitru Buzatu.

Preşedintele CJ a afirmat că nu ştie foarte multe lucruri despre celelalte percheziţii desfăşurate în cursul zilei la alte instituţii şi nici despre percheziţiile de la Centrul de Afaceri, condus de fiul său, Tudor Buzatu. Buzatu a spus că percheziţiile nu au avut loc şi la domiciliul său din Vaslui, dar a susţinut că au fost organizate 'cu respectarea legii'.

'Am emoţii, e firesc. Nu cred că cineva care face obiectul unei asemenea cercetări este lipsit de emoţii. În ceea ce priveşte documentele, aştept şi eu să văd despre ce este vorba, ce conţine acel dosar, dacă este pe numele meu', a mai spus preşedintele CJ Vaslui.

Liderul CJ Vaslui a mai afirmat că salariaţii instituţiei au răspuns la toate solicitările care au fost făcute şi au predat documentele cerute. Referitor la declaraţia procurorilor DNA, care au afirmat că misiunea lor la CJ Vaslui nu s-a încheiat, Buzatu a afirmat că se aşteaptă să fie chemat la audieri, potrivit solicitărilor care vor fi făcute ulterior.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Serviciul Teritorial Iaşi care au descins, marţi dimineaţă, la sediul Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, au ridicat din instituţie peste 40 de saci cu documente.

Percheziţii au fost efectuate atât în biroul preşedintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, şi în cadrul mai multor compartimente ale instituţiei, cât şi la sediul Centrului de Afaceri, aflat în subordinea CJ şi condus de fiul preşedintelui CJ Vaslui, Tudor Buzatu.

Oamenii legii efectuează cercetări în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, asimilate celor de corupţie şi a unor infracţiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise în perioada 2011-2015.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ