Foşti angajaţi ai Consiliului Judeţean Hunedoara, condamnaţi la închisoare pentru abuz în serviciu

| 21 oct, 22:42

Fostul secretar al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara şi fosta directoare interimară a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului (DGASPC) au fost condamnaţi miercuri de o instanţă a Tribunalului Hunedoara la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de abuz în serviciu, transmite Agerpres.

Dosarul cauzei face referire la organizarea concursului pentru ocuparea postului de director general al DGASPC Hunedoara, ancheta fiind instrumentată de procurorii DNA Alba. 

Potrivit portalului instanţelor de judecată, fostul secretar al CJ Hunedoara, Dan Daniel, şi fosta directoare interimară a DGASPC Hunedoara, Monica Georgescu, au primit câte 3 ani de închisoare cu suspendare, 2 ani interzicerea drepturilor, cu un termen de supraveghere de 3 ani. 

Alţi doi funcţionari din cadrul CJ Hunedoara, implicaţi în acelaşi dosar, au primit câte 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare, respectiv 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare şi 2 ani interzicerea drepturilor. Termenul de supraveghere a fost stabilit de instanţă la 2 ani şi 10 luni şi, respectiv 2 ani şi 8 luni. 

Persoanele condamnate vor mai plăti între 300 şi 800 de lei cheltuieli judiciare către stat. 

Potrivit procurorilor DNA Alba, fostul director interimar al DGASPC Hunedoara, Monica Georgescu, şi-ar fi propus singură o parte din subiectele şi baremul de punctaj pentru a promova în funcţia de director general al instituţiei, în condiţiile în care la data concursului era împuternicită pe acelaşi post de conducere. 

Din comisia de examinare făcea parte şi fostul secretar al CJ Hunedoara - care i-ar fi cerut fostei directoare să-şi formuleze subiectele şi baremele de corectare - precum şi şefa Serviciului Administraţie Publică Locală din cadrul CJ Hunedoara. 

Primele audieri ale inculpaţilor în acest dosar au avut loc în luna februarie, după o descindere a procurorilor DNA Alba la sediile DGASPC şi CJ Hunedoara.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ