Preşedinţia a lansat consultarea online privind proiectul "România Educată"

| 10 iun, 15:48

Administraţia Prezidenţială, prin Departamentul Educaţie şi Cercetare, a lansat vineri consultarea online din cadrul Dezbaterii Naţionale pentru Educaţie şi Cercetare - România Educată.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, consultarea online este disponibilă pe site-ul www.romaniaeducata.eu. 

"Consultarea exploratorie este menită să identifice posibile soluţii de adaptare a educaţiei şi cercetării româneşti la tendinţele naţionale şi globale la orizontul anului 2030, în scopul de a fundamenta viziunea şi obiectivele de ţară (2018 - 2030)", se arată în sursa citată. 

"România educată" este un proiect naţional al preşedintelui Klaus Iohannis care reprezintă "începutul reaşezării societăţii pe valori, dezvoltarea unei culturi a succesului bazată pe performanţă, muncă, talent, onestitate şi integritate", precizează sursa citată. 

În acest sens, în perioada 2016 - 2018, Administraţia Prezidenţială derulează o amplă dezbatere publică privind educaţia şi cercetarea din România, structurată în trei etape, care se vor concretiza prin conturarea unei viziuni şi obiective de ţară (2016 - 2017), prin realizarea unei strategii şi a unui plan operaţional (2017), respectiv prin elaborarea unui mix de politici publice, a unui model de guvernanţă pentru sectorul educaţie şi cercetare şi, în măsura în care este necesară, susţinerea unei eventuale reaşezări normative (2018). 

Procesul de consultare este realizat cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării ştiinţifice şi al Unităţii Executive pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ