Prima reacție a ministrului Apărării după ce Ungaria a decis să pună un gard de sârmă la granița cu România

| 17 sep, 18:38

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat joi, în Poligonul Vărsătura din județul Brăila, că nu este normal să existe garduri de sârmă ghimpată între două state ale Uniunii Europene și NATO, care au și un batalion comun de menținere a păcii.

"Nu cred că este normal ca între două state ale Uniunii Europene, între două state NATO, și mai adaug, între două state care au un batalion mixt pentru menținerea păcii cu sediul la Arad să existe garduri de sârmă ghimpată', a spus Dușa, potrivit Agerpres.

Ungaria intenționează să construiască un gard de-a lungul a 70 de km de frontieră cu România, pentru a preveni intrarea de imigranți ilegali, a declarat joi dimineață, pentru postul de radio Kossut, ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, potrivit MTI.

Șeful diplomației ungare a anunțat pentru prima dată luni intenția guvernului de la Budapesta de a construi un gard pe o porțiune 'rezonabilă' a graniței cu România.

''Am luat decizia de a începe lucrările pregătitoare pentru construirea unui gard începând de la granița ungaro-sârbo-română pe o lungime rezonabilă, în eventualitatea mutării presiunii migraționiste în direcția României'', a spus atunci Szijjarto.

Gardul de la granița cu România va fi construit în prelungirea celui de la frontiera cu Serbia.

Construcția unui gard la granițele Ungariei cu vecinii săi, care să oprească fluxul de imigranți, este neconformă cu normele Uniunii Europene, se arată într-un comunicat al Executivului român remis, joi,

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ