Paradă de politicieni la Ţebea, la mormântul lui Avram Iancu

| 13 sep, 12:25

Ca în fiecare an, nu au lipsit liderii politici de la manifestările de la Ţebea, dedicate lui Avram Iancu. Printre cei 5.000 de oameni prezenţi la eveniment, au venit şefi de partide, miniştri, lideri parlamentari.

Peste 5.000 de oameni s-au adunat duminică la Ţebea pentru a asista la manifestările comemorative prilejuite de împlinirea a 143 de ani de la moartea lui Avram Iancu, al cărui mormânt se află în cimitirul din localitate.

În cursul dimineţii, la bisericuţa din cimitir a fost oficiată o slujbă religioasă la care au luat parte episcopul Devei şi Hunedoarei, Gurie, alături de înalţi prelaţi ai Bisericii Ortodoxe şi de un sobor de preoţi.

Manifestările au fost deschise la ora 10,30 de o Gardă de Onoare fiind intonat Imnul Naţional. La acest moment au fost prezenţi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea, copreşedintele PNL Vasile Blaga, parlamentari şi reprezentanţi ai mai multor instituţii publice şi partide politice.

De asemenea, la Ţebea sunt prezenţi veterani de război dar şi o delegaţie de oameni de cultură care a participat la Marşul Naţional "Avram Iancu" organizat în această săptămână pe un traseu care a pornit de la casa părintească a lui Avram Iancu din Vidra de Sus şi a continuat, cale de 100 km străbătuţi pe jos, până la Ţebea.

Evenimentele au continuat cu depuneri de coroane de flori la mormântul lui Avram Iancu şi cu un Te Deum.

"Pentru poporul român din această parte de ţară data de 13 septembrie este ca o Sfântă zi de Paşti. Este ziua în care venim în acest Pantheon al ortodoxiei româneşti ca să înălţăm o rugă către Tatăl ceresc pentru cel care a fost Avram Iancu", a spus episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, Andrei Făgărăşanu.

Manifestările de la Ţebea vor continua cu o evocare istorică în care va fi prezentată personalitatea celor pe care moţii îl numesc Crăişorul Munţilor, iar la final va avea loc o defilare a Gărzii de Onoare.

Serbările Naţionale de la Ţebea se vor încheia cu un spectacol susţinut de artişti cunoscuţi ai folclorului românesc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ