100 de kilometri pe jos la Marşul Avram Iancu

| 12 sep, 13:36

"Marşul naţional Avram Iancu" se încheie sâmbătă după-amiază în cimitirul de la Ţebea, judeţul Hunedoara, după ce participanţii la această acţiune au străbătut pe jos aproape o sută de kilometri în semn de cinstire a memoriei eroului moţilor, Avram Iancu.

Aflat la ediţia a cincea, marşul, iniţiat de scriitorul Laurian Stănchescu, a început marţi dimineaţa în localitatea Avram Iancu, fostă Vidra de Sus, la casa părintească a lui Avram Iancu, şi a continuat apoi prin Câmpeni, Abrud, Mihăileni, Zdrapţi şi Brad, unde au avut loc ceremonii şi slujbe de pomenire.

"Am avut ceremonii peste tot, ne-au întâmpinat primarii, preoţii, au fost slujbe de pomenire în toate bisericile. A fost impresionant să vezi oameni şi copii cu steaguri la porţi, mai ales că micuţii aveau steguleţele lor. A fost un spirit românesc minunat pe care l-am trăit împreună de-a lungul acestui drum", a declarat Laurian Stănchescu, citat de Agerpres.

Participanţii la marş vor face de gardă sâmbătă după-amiază şi seara la mormântul lui Avram Iancu din cimitirul de la Ţebea, loc în care vor reveni duminică dimineaţa pentru a fi prezenţi la Serbările Naţionale organizate aici, în fiecare an, în memoria celui pe care moţii îl numesc "Crăişorul Munţilor".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 sep, 23:28
Filip
Proiect
“Atunci cand iti este evident ca nu’ti poti atinge scopul nu schimba scopul, ci schimba metodele de actionare!” ~ Confucius

Colaborare cu bani din prima luna! 100-285 € lunar! Iti oferim o posibilitate de a colabora cu noi si de a lucra part-time sau full-time, in asa fel incat sa poti castiga imediat bani, 100 € lunar (part-time) sau 285 € lunar (full-time), din prima luna. Activitatea este usoara si placuta. Cerem seriozitate maxima! Pentru mai multe detalii trimite cuvantul PROIECT la adresa de e’mail: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ