Prima RECLAMĂ pe Lună

| 16 mai, 2014

Compania japoneză care produce băutura carbogazoasă Pocari Sweat a anunţat, joi, că va trimite în spaţiu o cutie specială, realizată din titan şi gravată cu diverse mesaje, care va ajunge pe suprafaţa Lunii în anul 2015, informează dailymail.co.uk.

Acele mesaje, scrise de copii japonezi şi de diverşi utilizatori de pe internet, vor fi depozitate pe Lună, sub forma a 120 de plăcuţe de titan, introduse într-o cutie de Pocari Sweat, care va ajunge pe suprafaţa satelitului natural al Terrei la bordul unei "capsule a timpului".

Potrivit firmei Otsuka Pharmaceutical, compania care produce băutura Pocari Sweat, capsula va fi lansată din statul american Florida, în octombrie 2015.

"Până acum, călătoriile spaţiale erau posibile doar la nivelul unor proiecte naţionale. Acum, vrem să realizăm acest lucru cu un proiect privat şi să ajungem pe Lună", a anunţat compania niponă.

Capsula care va fi trimisă pe Lună este realizată din titan, are forma unei cutii de Pocari Sweat şi o greutate de 1 kilogram.

Pentru a rezista condiţiilor vitrege de pe Lună, unde temperaturile variază de la -170 de grade Celsius în timpul nopţii la +110 grade Celsius în timpul zilei, capsula a fost creată special pentru acest proiect. Ea va fi trimisă pe Lună la bordul unei rachete Falcon 9, iar călătoria ei până pe satelitul natural al Pământului va dura patru zile şi jumătate.

Rachetele Falcon 9, concepute pentru a fi reutilizabile, produse de compania spaţială SpaceX a magnatului Elon Musk, a încheiat deja cu succes trei misiuni de reaprovizionare a Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS).

Călătoria spaţială programată în octombrie 2015 va fi prima misiune pentru rachetele companiei SpaceX dincolo de orbita joasă a Terrei.

După ce racheta Falcon 9 îşi va fi pornit al doilea set de propulsoare şi îşi va fi încheiat călătoria de patru zile şi jumătate, capsula Pocari Sweat va fi dusă pe suprafaţa lunară cu ajutorul lui "Griffin", o capsulă de aselenizare creată de compania Astrobotic Technology.

Compania speră că această misiune o va ajuta să câştige premiul "Lunar X" acordat de grupul Google, o finanţare de 20 de milioane de dolari ce va reveni primei companii din lume care va crea un dispozitiv capabil să aselenizeze în condiţii de siguranţă, să parcurgă o distanţă de cel puţin 500 de metri pe suprafaţa lunară şi să transmită pe Terra imagini de înaltă definiţie.

Citeşte şi: Adevăruri INCREDIBILE: Vor fi mai mult de 24 de ore într-o zi

Tag-uri: Lună, reclama
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ