Primăria Capitalei ia măsuri împotriva caniculei: se vor amplasa 20 de corturi medicale anticaniculă

| 06 iul, 18:26

Municipalitatea anunță că a început, luni, amplasarea a 20 de corturi medicale anticaniculă, care vor fi dotate cu aer condiționat, apă, personal medical, aparatură de specialitate și toalete ecologice și vor fi amplasate în zone cu trafic intens din Capitală.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului București, corturile vor fi amplasate în Piața Victoriei, Piața Romană — rond ASE și metrou, Piața Universității — Spital Colțea și Arhitectură, Piața Unirii — Magazin Unirea, Regina Maria și Piața 11 iunie, Piața Moghioroș, Piața C.A. Rosetti, Piața Iancului (metrou), Dristor (metrou), Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle), Parcul Cișmigiu, Parcul Carol, Piața Roma, Piața Muncii, Piața Crângași, Magazin Bucur Obor și Gara de Nord.

Sursa citată adaugă că sunt amenajate mai multe puncte de prim ajutor, unde bucureștenii pot beneficia de apă și aer condiționat în intervalul orar 8,00—16,30, la sediile DGASMB de pe străzile Foișorului și Salcetului, Cantinele sociale Grivița, Agricultori, Ferentari și Sfântul Constantin, Policlinica socială Baba Novac, respectiv Santhe fito ceainarie (în intervalul orar 8,00-22,00).

Citeşte şi:  ALERTĂ de la meteorologi: Cod ROȘU de CANICULĂ


Pentru oamenii cu venituri mici, dar și pentru cei care nu au apă curentă, comunicatul precizează că DGASMB asigură, în incinta Complexului de Servicii Sociale pentru adulți Sf. Ioan și la sediul DGASMB din str. Salcetului, o baie complet amenajată pentru igiena personală, între orele 8,00-16,30.

DGASMB pune la dispoziția persoanelor vârstnice, de peste 60 de ani, și a celor care nu se pot deplasa, numărul de telefon 021.314.23.15, până la ora 16,30, pentru situațiile în care aceștia au nevoie de medicamente.

Operatorii din toate sectoarele vor continua activitățile de stropit carosabilul. De asemenea, operatorii de salubritate vor evacua zilnic depozitele de deșeuri necontrolate, iar deșeurile menajere de la unitățile de alimentație vor fi evacuate zilnic sau ori de câte ori este necesar în cursul unei zile.

Marți dimineața, Municipalitatea demarează "o amplă acțiune de salubrizare și igienizare" a unor zone în care se depozitează frecvent deșeuri de pe raza sectorului 5. Se va interveni în zona străzii Bega, intersecție cu strada M-ții Carpați. Miercuri, se va efectua operațiunea de igienizare de către SC 3D Romania SA, urmând a se aplica tratamente de deratizare. Vor interveni șase autobasculante, două încărcătoare frontale, o autocisternă și o automăturătoare, iar cantitatea de deșeuri estimată a se ridica din această zonă este de aproximativ 200 de tone.

ApaNova continuă să asigure alimentarea cu apă potabilă a celor 60 de cișmele din Capitală, precum și a fântânilor arteziene aflate în operarea sa.

De asemenea, potrivit Biroului de Presă al Primăriei sectorului 1, la sediile de poliție din această zonă administrativă și la complexul multifuncțional Caraiman, oamenii vor putea să bea apă și să își verifice tensiunea în cadrul unor puncte de prim ajutor.

DGASPC sector 6 anunță organizarea a patru puncte de acordare a primului-ajutor, precum și a unor echipe de intervenție destinate cetățenilor afectați de caniculă pe str. Cernișoara, nr. 38 — 40, str. Floare Roșie, nr. 7A, de luni până vineri, în intervalul orar 8,00 — 16,30, precum și în locațiile din Aleea Istru, nr. 4, respectiv Splaiul Independenței, nr. 200, ce funcționează permanent.

Punctele vor fi funcționale toată vara, în perioadele în care sunt anunțate temperaturi caniculare, dispunând de cadre medicale, climatizare, echipamente medicale, truse de prim ajutor, medicamente de primă urgență și tensiometre.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ