Primăria Capitalei va construi un "cartier de justiţie" pe maidanul de lângă Biblioteca Naţională

| 28 feb, 2014

O sală de concerte şi 'un cartier de justiţie' vor fi realizate în zona bulevardului Unirii, după ce în noaptea de joi spre vineri consilierii municipali au adoptat un proiect de hotărâre în acest sens.

Potrivit acestuia, se solicită emiterea unei hotărâri de guvern privind trecerea unui teren delimitat de bd. Unirii, str. Nerva Traian, bd. Octavian Goga, bd. Mircea Vodă în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru iniţierea unui proiect urban care va presupune un cartier de justiţie, o sală de concerte, o zonă administrativă şi de birouri, o zonă verde şi de agrement, precum şi o parcare publică subterană.

Expunerea de motive a proiectului relevă că Bucureştiul înregistrează în prezent un deficit major cu privire la bunurile imobile destinate dezvoltării şi implementării unor proiecte în domeniul urbanismului şi amenajării teritoriului şi a unor proiecte în domeniul cultural. 

După 1990 amplasamentul s-a aflat în administrarea Ministerului Culturii şi Cultelor, Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, în prezent fiind în administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ