Restaurarea Arcului de Triumf a început. Termenul de finalizare este martie 2015

| 21 mar, 2014

Lucrările de consolidare, restaurare şi conservare la Arcul de Triumf au fost realizate în proporţie de aproximativ 10 la sută, termenul de finalizare a proiectului fiind martie 2015, a declarat, vineri, directorul de Investiţii al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), Bogdan Hreapcă.

Consolidarea şi restaurarea monumentului Arcul de Triumf este făcută cu fonduri obţinute prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013 şi are o valoare de 30.461.626, 92 de lei din care 19.534.718,59 de lei sunt fonduri nerambursabile. Din bugetul de stat au fost alocaţi alţi 8.475.402,65 de lei, iar 2.451.505,69 de lei reprezintă cofinanţarea Primăriei Capitalei.

Lucrările de restaurare, consolidare şi conservare sunt efectuate de un consorţiu format din Romconstruct şi UTI, proiectul având termen de finalizare în martie 2015.

"Din cauza vechimii sale precum şi a poluării deosebit de mari pe care o suportă acest monument istoric, ca urmare a traficului foarte intens din jurul său, piatra cu care este placat s-a degradat şi necesită lucrări de consolidare şi restaurare. Aceste degradări s-au amplificat şi din cauza unor disfuncţii ale coloanelor de apă pluvială ale construcţiei", a declarat Bogdan Hreapcă.

Acesta a mai spus că PMB urmează să construiască un pasaj pe sub Arcul de Triumf, dar nu în perioada imediat următoare.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au spus că anul acesta, de 1 Decembrie, nu va fi organizată defilarea pe sub Arcul de Triumf, din cauza acestor lucrări.

Arcul de Triumf este monument istoric de clasa A, ce comemorează victoria României în Primul Război Mondial. Proiectat de Petre Antonescu, monumentul a fost construit în perioada 1921-1922 şi renovat în perioada 1935 - 1936.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ