Banii Primăriei Capitalei, blocaţi. Costanda cere 165 milioane de euro

| 27 feb, 2014

Primarul General Sorin Oprescu a anunțat joi, în cadrul ședinței de Consiliu General a Municipiului București, că săptămâna trecută conturile Municipiului București au fost blocate, ca urmare a unei cereri de poprire venite din parea omului de afaceri Costică Costanda, căruia Primăria îi datorează 165 de milioane de euro despăgubire, pentru Parcul Bordei, scrie b365.ro.

Primăria Capitalei s-a adresat în procedură de urgență instanței, după poprirea conturilor, deoarece nu se mai putea face nicio plată pentru activitatea Municipiului. Primăria a obținut ca poprirea să fie suspendată până în iunie, când se judecă recursul procesului cu Costică Costanda.

Procesul dintre Constanda şi Primăria Capitalei a început în anul 2010, când omul de afaceri a dat Primăria Capitalei în judecată şi a cerut daune de 200 de milioane de euro.

Tribunalul Bucureşti a decis că municipalitatea bucureşteană trebuie să îi plătească omului de afaceri Costică Constanda peste 145 de milioane de euro şi aproape 80 de milioane de lei judecătorii desfăcând, totodată, contractul de schimb cu terenurile din Parcul Bordei şi Satul Francez.

Astfel, Tribunalul Bucureşti a decis să admită cererea înaintată de omul de afaceri şi de soţia sa şi a dispus rezoluţiunea contractului de schimb prin care Constanda a renunţat la terenul din Parcul Bordei, pentru unul în Satul Francez.

Citeşte continuarea pe B365.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ