Primăria Capitalei vrea 1 milion de euro pentru restaurarea Hanului Gabroveni

| 25 mar, 2014

Primăria Capitalei vrea să doteze săli ale Hanului Gabroveni printr-un proiect de aproximativ 1 milion de euro din fonduri nerambursabile, consilierii municipali urmând să decidă în ședința de joi privind un proiect de hotărâre în acest sens.

Prin proiectul "Dotarea sălii de spectacole și a sălii radio din cadrul Hanului Gabroveni și introducerea lor în circuitul cultural bucureștean" inițiat de Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București Primăria Capitalei își propune să finalizeze acest obiectiv de investiții pentru a le putea oferi cetățenilor un centru cultural complex. Termenul limită de depunere a propunerilor de proiecte pentru a fi validate și transmise autorității competente e 7 aprilie, mai relevă proiectul de hotărâre.

Proiectul valorifică oportunitatea oferită de Mecanismul Financiar Spațiul Economic European 2009-2014 prin accesarea de granturi în cadrul programului "Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural".

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a estimat pe 13 martie că lucrările la Hanul Gabroveni se vor finaliza la începutul verii, declarându-se mulțumit de felul în care arată imobilul, având în vedere că s-a dorit să poată fi reconstruit cât mai aproape de original.

El a opinat, cu prilejul verificării stadiului lucrărilor de restaurare și extindere a obiectivului de patrimoniu Hanul Gabroveni, că acesta va deveni un pilon de dezvoltare a ceea ce înseamnă proiectele de cultură la nivelul Capitalei și chiar al țării.

Potrivit Primăriei Capitalei, după restaurarea, extinderea și remodelarea funcțională a Hanului Gabroveni, monument de arhitectură construit între anii 1804 și 1818, imobilul va găzdui un centru cultural-artistic de standard european.

Pentru realizarea și finanțarea obiectivului de investiții "Hanul Gabroveni" a fost aprobată de Consiliul General al Municipiului București suma de 37.362.216 de lei (TVA inclus). Aceasta reprezintă valoarea totală a investiției din care conform indicatorilor tehnico-economici aprobați 23.633.147 de lei (TVA inclus) reprezintă contribuția Primăriei Generale în acest proiect, iar 13.729.068 de lei cea a Mecanismului Financiar Spațiul Economic European, prin Ministerul Culturii, Cultelor și Patrimoniului Național, prin Unitatea de Management a Proiectelor SEE.

Din suma totală a investiției, 28.145.788 de lei (TVA inclus) reprezintă suma aferentă lucrărilor de construcție, din care Primăria Capitalei asigură 21.189.388 de lei, iar 6.956.400 de lei (inclusiv TVA) fiind asigurați din fondurile norvegiene.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ